Русия заплаши грузинския народ с препратка към киевския Майдан през

...
Русия заплаши грузинския народ с препратка към киевския Майдан през
Коментари Харесай

Русия отправи заплахи към протестиращите грузинци: Спомнете си Украйна 2014! #ПомислетеОтново!”

Русия заплаши грузинския народ с отпратка към киевския „ Майдан ” през 2014 година и „ последствията ” от него.

„ Протестите против законопроекта за " задграничните сътрудници ", избухнали в #Тбилиси, водят до претенции за оставка на държавното управление. Препоръчваме на грузинския народ да си напомни сходната обстановка в Украйна през 2014 година и до какво в последна сметка докара тя! #ПомислетеОтново ”, написа в Туитър представителството на съветското външно министерство в нелегално анексирания полуостров Крим.

„ Препоръката ” на Русия явно засяга последствията от изразяването на свободната воля на един народ, който в украинския случай също е европейската интеграция на страната, сходно на Грузия. Непримиримостта на Украйна по отношение на независимостта си мощно разгневи Русия, като връхна точка зае съветската инвазия на 24 февруари 2022 година
Кремъл още веднъж се пробва да употребява боязън, с цел да наложи своето въздействие, като с този туит непосредствено се размахва пръст на Грузия. Надеждата на Москва е, че опасността от евентуална втора инвазия на Грузия, ще задържи проруското държавно управление в Тбилиси.

Припомняме, че съветският външен министър, Сергей Лавров, също направи отпратка към събитията от 2014 година в Киев.

" Това доста наподобява на киевския " Майдан ". Няма никакво подозрение, че законът за регистрация на тези неправителствени организации, които получават задгранично финансиране в размер на едвам 20% от бюджета си, беше просто предлог да се стартира, като цяло, опит за промяна на властта със мощ ", сподели външният министър, представен от съветските държавни медии.

Според Лавров митингите в Грузия са режисирани от чужбина, с цел да се сътвори безпорядък по границите на Русия.

" Събитията в Грузия, несъмнено, са проведени извън. Те са от едно и също естество - това е същото предпочитание да се сътвори неспокойствие по границите на Русия ", сподели той.

По-рано и представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, упрекна Съединените щати, че подклаждат антируски настроения измежду хилядите протестиращи, които излязоха по улиците на Грузия тази седмица.

" Виждаме от кое място президентът на Грузия се обръща към народа си. Тя не прави послание от Грузия, а от Америка ", съобщи Песков пред кореспонденти, обвинявайки " нечия забележима ръка " в подклаждане на " антируски " настроения.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР