Русия заплаши, че ще преразгледа сътрудничество с ООН, най-вече сделката

...
Русия заплаши, че ще преразгледа сътрудничество с ООН, най-вече сделката
Коментари Харесай

Кремъл шантажира ООН заради сваления дрон камикадзе в Украйна

Русия заплаши, че ще преразгледа съдействие с Организация на обединените нации, най-много договорката за експорт на зърно, в случай че организацията се заеме с следствие на свалените в Украйна дронове-камикадзе. Това съобщи заместникът на непрекъснатия представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски, представен от Би Би Си.

Украйна прикани специалистите на Организация на обединените нации да ревизират произхода на дроновете, с които Русия обстрелва цивилен и инфраструктурни обекти. Според украинците те са ирански.

Полянски обаче твърди, че дроновете са съветско произвеждане: " Ние имаме своя индустрия по произвеждане на дронове, която основава продукция за тази акция, тъй че всички обвинявания остават на съвестта на нашите западни сътрудници ". Той добави, че на дроновете дори има надписи на съветски език. " Не мисля, че съветският се употребява толкоз необятно в Иран ", ехидно означи той. Украйна твърди, че Русия пребоядисва иранските дронове Shahed-136 и ги маркира с надпис «Герань-2».
Европейски Съюз съгласува към този момент наказания против Иран за доставка на дронове на Русия, под които попадат 8 физически и юридически лица.

Съединени американски щати също заплашиха Иран със наказания. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР