Русия я очаква международен трибунал. Тя ще отговаря за всеки

...
Русия я очаква международен трибунал. Тя ще отговаря за всеки
Коментари Харесай

Зеленски: Следователи от съда в Хага са в Украйна, събират доказателства срещу Русия

Русия я чака интернационален арбитражен съд. Тя ще дава отговор за всеки акт на тероризъм против Украйна. В страната ни към този момент работи следствена група на Международния углавен съд в Хага, който дружно с украинските правоохранителни органи събират доказателства за осъществени военни закононарушения от съветските служещи. Това съобщи в следващо видеообръщение в формалния си канал в Телеграм президентът на Украйна Володимир Зеленски.

По думите му, съветската войска е нанесла стотици пъти по-големи опустошения на територията на Украйна, в сравнение с в Донбас през последните 8 години.

" Но най-вече пострада точно Донбас, както и пограничните региони в източна и южна Украйна, които пропагандаторите оповестиха за съветски градове. Но Русия търпи огромни загуби - над 14 000 жертви ", добави Зеленски.

Той напомни, че когато преди 8 години Русия окупира Крим, светът не е реагирал.

" Ако го беше направил, в този момент нямаше да има война в Украйна. Цялото това зло се роди с окупацията на Крим. Затова всяка заран в 9 часа в цялата страна ще има минута безмълвие, с цел да си спомним за украинците, отдали живота си за родината ", сподели още президентът.

Междувременно съветникът му Михайло Подоляк написа в Туитър, че въоръжените сили на Украйна стартират контраатака против съветските сили в " няколко оперативни области ".

" Какво се случва сега: Първо, контраатака на Военновъздушните сили на Украйна в няколко оперативни региона. Това радикално трансформира рзположението на страните ", показва Подоляк, само че без да дава повече детайлности.

" Второ, съветски публицисти стартират да напущат телевизионни канали. Трето, водачите на Руската федерация се пробват да намерят съдружници, чиито бойци да бъдат подготвени да умрат по украинските полета ", сподели още президентският консултант, който е и един от украинските договарящи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР