Русия все още не е изпълнила заплахата си да премести

...
Русия все още не е изпълнила заплахата си да премести
Коментари Харесай

Финландия: Руските войски нещо не идват

Русия към момента не е изпълнила опасността си да реалокира войски на границата с Финландия, откакто скандинавската страна се причисли към НАТО, заяви финландският външен министър пред Агенция Франс Прес.

През април Москва дефинира участието на Финландия в НАТО като " посягане против нейната сигурност " и даде обещание да " предприеме контрамерки в тактически и стратегически проект ".

Финландия има обща граница с Русия с дължина 1340 км.



" Още през декември предходната година Русия разгласи военни промени и основаване на нови елементи в Северозападна Русия, като се базира на разширението на наличието на НАТО ", уточни Елина Валтонен, представена от БГНЕС.

" Изглежда, че тези старания не са напреднали доста ", добави тя.

" Изглежда, че съветските запаси сега са обвързани с други места ", сподели Валтонен, визирайки войната в Украйна и добави: " Ситуацията на източната граница към този момент е спокойна ".

Войната на Кремъл в Украйна прекрои картата на сигурността в Европа и накара Финландия да се откаже от десетилетията на боен неутралитет и да се причисли към НАТО.



Валтонен съобщи, че Финландия " постоянно е била добре готова за разнообразни обстановки. Включително и за тази. НАТО е защитителен алианс и не заплашва Русия повече, в сравнение с Финландия... Критиките на Русия към НАТО са отдавнашна позиция и не са нещо ново ".

Въпреки че има население от едвам 5,6 млн. души, Финландия може да активизира близо 900 хиляди бойци. Нейната войска е измежду най-добре квалифицираните и въоръжените в света. В арсенала на Финландия влиза най-голямата артилерийска мощ в Западна Европа. Финландската войска е особено тренирана за отбранителна война против Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР