Русия вижда засега положителна като цяло реакция от страна на

...
Русия вижда засега положителна като цяло реакция от страна на
Коментари Харесай

Путин обясни кой е виновен за високите цени на тока и газа

Русия вижда към този момент позитивна като цяло реакция от страна на Съединени американски щати след предложенията си за гаранции за сигурност. Това съобщи през днешния ден на годишната си конференция президентът на Русия Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Опонентите на Русия епохи наред говореха, че тя не може да бъде победена, а единствено разрушена от вътрешната страна, уточни той. " Искам да напомня какво говореха нашите съперници епохи наред: Русия не може да бъде победена, може единствено да бъде разрушена от вътрешната страна. Което наред бе сторено през интервала на Първата международна война,... и през 1990-те, когато рушаха Съветския съюз ", сподели Путин в отговор на въпрос на Би Би Си.

Западът не е показал на Русия доказателства, че Навални е бил токсичен

Западните страни не показаха на Русия нито един материал, който да удостовери възможното отравяне на блогъра Алексей Навални, съобщи Путин, представен от ТАСС.

Запитан от Би Би Си за опозиционера, излежаващ сега присъда в Русия, Путин сподели: " Говорихте за човек, който сме били отровили. Ето, неведнъж сме отправяли публични питания от прокуратурата на Руската федерация: дайте някакви най-малко материали, потвърждаващи това отравяне. Няма нито един материал, нито един за този " Новичок " или по какъв начин беше ".

По думите на съветския водач, Москва е предложила на западни страни съветски специалисти " да дойдат там и да поработят дружно " с тях. " Лично предложих на президента на Франция, на канцлера на Федерална Република Германия: дайте на нашите експерти да поработят, дайте да вземем проби, да проверим основанията най-малко за формиране на наказателно дело. Няма, нула ", сподели Путин. " Няма за какво да приказваме за това, дано да обърнем тази страница, щом нямате отговор ", добави той.

Президентът на Русия разчита през второто тримесечие на 2022 година Русия да реализира групов имунитет против ковид на равнище 80%.

" Трябва ни групов имунитет някъде към 80 на 100. Надявам се следващата година или най-малко в края на първото тримесечие или през второто тримесечие да реализираме това равнище ", сподели Путин.

Той изрази вяра, че санитарно-епидемиологичните ограничавания няма да попречват хода на проявата. Разстоянието от масата, на която седи Путин, и местата за публицистите е близо 20 метра. Представителите на медиите съблюдават отдалеченост от 1,5 м между тях.

Държавният водач стартира конференцията без обичайното встъпително слово. " Така ще е по-полезно и по-интересно за всички ", обърна се той към своя прессекретар Дмитрий Песков.

Путин увери, че ще постави старания " да задоволи любознанието " на публицистите, да ги осведоми " за резултатите от настоящата година и какво чакаме в най-близко време, и към какво ще се стремим в своята работа ".

" Газпром " извършва договорните си отговорности, Европа сама е отговорна за високите цени на силата

Русия не може да бъде винена за енергийните проблеми на Европа и рекордните цени на природния газ на Стария континент, съобщи Путин.

По думите му енергийният тръст " Газпром " извършва всичките си договорености и доставя газ в уговорените количества. Компанията даже е нараснала износа, уточни Путин.

Според съветския президент Европа сама е основала газовите си проблеми и сама би трябвало да ги позволи. Една от аргументите за това е фактът, че управляващите на континента са наложили прекалено много регулации на петролните и газовите компании, които по този начин не могат да влагат в нарастване на добива. Той предизвести Европа, че би трябвало да си подсигурява дълготрайни контракти за доставка.

Путин изясни също така, че " Газпром " не е резервирал потенциал за доставка на газ по тръбата " Ямал-Европа ", защото нямало поръчки. Според него газът, който от три дни тече реверсивно от Германия към Полша най-после стига до Украйна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР