Русия вероятно премахва ядрени бойни глави от остарелите си крилати

...
Русия вероятно премахва ядрени бойни глави от остарелите си крилати
Коментари Харесай

Русия използва острарели ядрени ракети срещу Украйна. Зеленски поиска по-голяма защита за Киев

Русия евентуално отстранява нуклеарни бойни глави от остарелите си крилати ракети и ги изстрелва без заряд против Украйна. Това сподели английското военно разузнаване в изказване в събота, оповестява " Ройтерс ".

Министерството на защитата на страната споделя, че от обществено налични фотоси се виждат парчета от изстреляна против Украйна крилата ракета. Те демонстрират, че оборудването е било проектирано през 80-те години на предишния век като система за нуклеарна доставка, а бойните глави евентуално са сменени с баласт.

" Каквито и да са желанията на Русия, тази импровизация акцентира изчерпването на съветския ресурс от ракети с огромен обхват ", показва английското министерство.

Подобна система въпреки всичко може да нанесе вреди с помощта на кинетичната сила на ракетата и неизразходваното гориво. Въпреки това е малко евентуално да се реализира благонадежден резултат против плануваните цели.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че не се прави задоволително за отбрана на жителите на Киев. Той разкритикува локалните управляващи, че напредъкът по възобновяване на електрозахранването се забавя.

" Много поданици на Киев са без електричество повече от 20 или даже 30 часа ", сподели той в петък вечерта и акцентира, че чака качествена работа от кметството.

Думите му бяха разтълкуване като рядка, само че открита рецензия към кмета на столицата Виталий Кличко. Зеленски не го назова поименно. По-рано Кличко заяви, че са основани, които да обезпечават електричество, вода, първа помощ и достъп до интернет за жителите, които могат да потърсят там помощ.

" В други области, меко казано, към момента има какво да се направи. Жителите на Киев се нуждаят от повече отбрана ", сподели Зеленски.

Електричеството към този момент е възобновено в южния украински град Херсон, който беше. Градът беше без електричество, централно отопление и течаща вода, когато украинските сили го превзеха на 11 ноември.

И още развития

Държавните медии в Беларус оповестиха, че външният министър на страната Владимир Макей е умрял. Това е от голяма важност за войната в Украйна заради ролята на Беларус като съдружник на Москва. Засега няма детайлности към неочакваната му гибел.

През септември Макей повтори огромна част от изказванията на Кремъл за повода за войната в Украйна, като упрекна НАТО и Запада, които, по думите му, " подценяват законните ползи в региона на сигурността както на Русия, по този начин и на Беларус ".

Министърът е бил на 64 години. Той заема управителния пост от 2012 година, а единствено при започване на седмицата той взе участие в конференция на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС) - боен съюз на няколко някогашни руски страни. В понеделник Макей трябваше да се срещне с съветския си сътрудник Сергей Лавров.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР