Русия вероятно контролира по-голямата част от град Соледар в източна

...
Русия вероятно контролира по-голямата част от град Соледар в източна
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия вероятно контролира по-голямата част от Соледар

Русия евентуално управлява по-голямата част от град Соледар в източна Украйна след месеци на яростни сражения с украинските сили, разгласи английското министерство на защитата. Соледар е покрай Бахмут - друга гореща точка на фронта. Според Лондон непосреден риск от рухване и на Бахмут не се обрисува поради постоянните защитни линии на Украйна. Страните, оказващи военна помощ на Украйна, ще заседават още веднъж в базата Рамщайн, Германия на 20 януари, заяви командването на американските Военновъздушни сили в Европа.

Соледар е прочут със солните си мини и боевете са фокусирани към входовете на мрежа от тунели с обща дължина 200 километра, показват английски оценки. И Русия и Украйна се притесняват, че подземните проходи може да послужат за навлизане на противников сили зад техните линии.

Основателят на съветската наемническа формация Вагнер Евгений Пригожин приказва за мрежа от подземни градове на дълбочина 80-100 метра, в които е допустимо напредването на огромни групи хора и даже на танкове и други военни машини. Украинският президент Зеленски изрази признателност към бранителите на Соледар- град с население 10 хиляди поданици преди войната.

" Благодарение издръжливостта на нашите бойци в Соледар, спечелихме в допълнение време и спомагателни сили за Украйна. И какво искаше Русия да завоюва там? Всичко е изцяло разрушено, живот съвсем не е останал. Хиляди техни хора са изгубени: земята край Соледар е покрита с труповете на нашествениците и белязана от ударите. Така наподобява лудостта ", съобщи Володимир Зеленски - президент на Украйна.

И по оценки на американския Държавен департамент, забележителна част от града е в съветски ръце. Според генералния щаб на украинските въоръжени сили в понеделник са били отблъснати набези край 13 обитаеми места, в това число Соледар и Бахмут. В рамките на денонощие Соледар е бил изумен 86 пъти от артилерийски огън, твърди украински боен представител. Според него в региона работят най-хубавите бойци на Вагнер, които понасят тежки загуби.

През идващите седмици украински военни стартират образование за работа с противовъздушни системи Пейтриът в базата Форт Сил, Оклахома, оповестиха анонимни американски представители, представени от Ройтерс. Украински военни и преди са прекосявали през военно образование в Съединените щати, в това число за работа с американски дронове- камикадзе " Суичблейд ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР