Русия възнамерява да завземе цяла Украйна, но руската армия не

...
Русия възнамерява да завземе цяла Украйна, но руската армия не
Коментари Харесай

Великобритания: Русия иска да завземе цяла Украйна, но армията ѝ не се справя със задачата

Русия има намерение да завземе цяла Украйна, само че съветската войска не се оправя със задачата от първия ден от нашествието, сподели през днешния ден английският министър на защитата Бен Уолъс, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Москва стартира през вчерашния ден нашествието си по суша, въздух и море

след оповестяване на война от президента Владимир Путин. Нахлуването стана най-голямата офанзива против европейска страна от Втората международна война насам.

Украинската столица Киев бе ударена от ракети през днешния ден в миг ,

когато съветските сили са в нахлуване, а украинският президент Володимир Зеленски прикани интернационалната общественост да направи повече, отбелязвайки, че оповестените до момента наказания против Русия не са задоволителни.

"Определено считаме, че Русия има намерение да завладее цяла Украйна ",

сподели Уолъс пред телевизия "Скай ".

Путин сподели, че Русия организира "специална военна интервенция ", с цел да спре украинските управляващи да не правят "геноцид " против личното си население - обвиняване, което Западът назовава безпочвено . Руският президент споделя също, че Украйна е изкуствено основана страна, чиито земи исторически принадлежат на Русия.

Уолъс сподели, че съветската войска не се е справила с основни задания ,

оборвайки непосредствено съветското министерство на защитата, което твърди, че тя е постигнала всички съществени цели в първия ден на военната интервенция.

"Обратно на гръмките изказвания и в действителност на визията на президента Путин, че някак си украинците ще бъдат освободени и ще се причислят към идеята му, той изцяло се самозаблуждава, а съветската войска не се оправя с главната цел на интервенцията още от първия ѝ ден ", добави Уолъс.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР