Русия въвежда електронни визи за чужденци, но облекчението важи само

...
Русия въвежда електронни визи за чужденци, но облекчението важи само
Коментари Харесай

Русия въвежда електронни визи за чужденци, как действа системата

Русия вкарва електронни визи за чужденци, само че облекчението важи единствено за избрани райони, предава организация ТАСС. Какво е електронна виза и къде можеш да отидеш на нея, изясняват от организацията.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

В Русия от 2017 година работи режимът за издаване на електронни визи. Но можете да влезете по този метод в страната единствено в някои избрани региони. Съвсем скоро към листата ще се причисли Санкт Петербург и Ленинградска област. Губернаторът на района Александър Дрозденко е сигурен, че това ще усили потока от туристи от Финландия и балтийските страни.

С какво електронната виза се разграничава от постоянната виза?

Основното преимущество на електронната виза е, че тя може да бъде издадена посредством интернет, без да се посещава консулство или посолство.

За пътуващите това опростява процедурата за приемане, а страната икономисва дипломатически задачи, само че в това време е допустимо да се откаже влизането, което е мъчно да се направи в безвизовия режим.
Къде мога да отида?

Сега с електронна виза чужденците могат да посетят Далекоизточния федерален окръг и района на Калининград.

При това вие можете да влизате в тези територии единствено посредством:

- Летищата в Калининград (Храброво), във Владивосток (Кневичи), в Петропавловск-Камчатски (Елизово), в Благовещенск, в Хабаровск (ново), в Южно-Сахалинск (Хомутово), в Анадир (въглища), в Улан-Уде ( Мухино) и в Чита (Кадала);
- Пристанища - Калининград (обекти в градовете Калининград, Балтийск и Светли), Владивосток, Зарубино, Петропавловск-Камчатски, Корсаков, Посиет;
- Железопътни пропускателни пунктове - Мамоново, Советск, Пограничен, Хасан, Махалино;
- Автомобилни пунктове - Багратионовск, Гусев, Мамоново (Гржехотка), Мамоново (Гроново), Море, Пограничен, Съветски, Чернишевско, Полтавка, Турий Рог.

В същото време посетителите могат да се движат свободно единствено в границите на района, през който в действителност са влезнали. Те също по този начин би трябвало да изоставен през неговите контролни пунктове. Това значи, че пристигнали на територията на Хабаровск да вземем за пример, могат да пътуват единствено из този край и да изоставен страната също през неговата територия.

Според известия в медиите, от 2021 година, е планувано режимът на електронните визи да се разшири на територията на цяла Русия. Сега, в случай че към този момент имате годна съветска виза, няма потребност да изпращате електронна виза, с цел да посетите горепосочените райони.
Кой може да получи електронна виза?

В ДФО електронна виза могат да получат жителите на 18 страни:

Алжир
Бахрейн,
Бруней,
Индия,
Иран
Катар,
Китай (включително Тайван)
Народна демократична република Корея,
Кувейт,
Мароко
Мексико
Обединени арабски емирства (ОАЕ),
Оман,
Саудитска Арабия
Сингапур
Тунис,
Турция
Япония.

За Калининградска област описът е станал още по-голям - 53 страни. Пълният лист може да бъде открит на интернет страницата на Министерството на външните работи на Руската федерация
Как се прави?

За да получи електронна виза, чужденецът би трябвало да попълни формуляр на специфичен консулски адрес на съветското външно министерство и да изпрати паспортни данни и да сканира всички нужни документи.

Между другото, уеб сайтът може да избави план на приложение за проблеми с интернет - такова изказване ще се съхранява в продължение на 30 дни от последното записване. Освен това се предлага да запомните или запишете номера на заявката, с цел да го възстановите, в случай че е належащо.

Данните за електронната виза се съхраняват в осведомителната система, а на входа на паспорта се слага единствено знак за прекосяване на границата.
Кога да кандидатствате?

Можете да попълните заявление за електронна виза не по-рано от 20 дни и не по-късно от четири дни преди датата на идване в Русия.
Колко работи електронната виза?

Това е еднократно и се издава до 30 дни. И можете да останете в Русия с такава виза до осем дни.

В същото време осем дни не значи чиста 192 часа (24 * 8) престой в страната. Например, в случай че човек е влезнал в Владивосток на 1 август в 20:00, той би трябвало да напусне в 23:59 часа не по-късно от 8 август.
Колко коства електронната виза?

Електронната виза се издава гратис за четири дни. И с цел да я получите, нямате потребност от предложения и потвърждения - резервация на хотели или задачата на пътуването до Русия.
Каква виза ще бъде дадена?
Електронната виза може да бъде бизнес (целта на пътуването е бизнес), туристическа (целта на пътуването е туризъм) или филантропична виза (целта на пътуването е спортни, културни и научни и механически връзки).

Ако човек желае да пристигна в Русия за други цели, тогава той ще би трябвало да отиде в консулството за елементарна виза.
Допълнителни условия
Паспортът би трябвало да е годен минимум шест месеца от датата на подаване на заявката за виза. И би трябвало да има място за печати за прекосяване на границата.
Посетителите би трябвало да имат здравна застраховка за цялото време на тяхното посещаване в Русия.
За всяко дете би трябвало да издадете обособена електронна виза.
Когато вършиме приложение, би трябвало да качите цветна фотография в JPEG формат. Тя би трябвало да бъде направена в цялостно лице, на ярък декор с обикновено осветяване - цялостен лист на условията за изображения може да се види на уеб страницата.

Как работи режимът?

Попълнете формуляра.
Получаване на уведомление за издаване на виза по е-поща или на уеб страницата (за това е нужен номерът на заявлението).
Отпечатайте го или го запишете на вашия смарт телефон.
Показване на чиновниците на транспортната компания и граничната защита.

Снимка ТАСС
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР