Русия увеличи износа си на петрол през март за страни

...
Русия увеличи износа си на петрол през март за страни
Коментари Харесай

Русия увеличи износа си на петрол през март

Русия усили износа си на нефт през март за страни отвън Общността на самостоятелните страни (ОНД) като цяло, с към 5% до 4,75 милиона барела на денонощие.

Това заяви Energy Intelligence, базирайки се на данни от съветското Министерство на енергетиката.

Уточнява се, че общият размер на добива на нефт през март се е нараснал с над 860 хиляди барела на денонощие на годишна база.

В същото време, доставките за съветски петролни рафинерии спаднаха през месеца до 5,33 милиона барела на денонощие, от над 5,95 милиона барела през февруари.

Отбелязва се, че доста специалисти чакат понижаване на съветския експорт през идващите седмици и месеци, поради наказания и доброволни решения на компании (Shell, TotalEnergies и BP) да понижат търговията с Русия в символ на митинг. Данните за март не демонстрират такова влияние.

Руският експорт беше подсилен от дребни компании и страни като Индия, които се възползваха от опцията да купуват нефт с огромна отстъпка. Някои доставки са били " разграбени " от купувачи, които са получили отстъпки от 30 $ за барел и даже повече, за петрола вид Urals. През март множеството доставки от този нефт бяха осъществени за Китай, Индия и Индонезия.

Износът по море от пристанищата Приморск и Уст-Луга, Новоросийск и Козмино набъбна през март до 2,39 милиона барела на денонощие, което е с 14% повече по отношение на февруари.

Износът по газопровода " Дружба " за Европа обаче понижа с 2,4% през март по отношение на февруари, до 821 хиляди барела на денонощие - до момента в който участниците на пазара чакаха размерът да спадне още, до 754 хиляди барела на денонощие.

Тръбопроводните доставки за Китай през март понижиха с 2% на месечна база, до 764,61 хиляди барела нефт на денонощие.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР