Русия увеличава през последната година военното си производство, основно предвид

...
Русия увеличава през последната година военното си производство, основно предвид
Коментари Харесай

Какво могат двата най-нови самолета на руската бойна авиация

Русия усилва през последната година военното си произвеждане, главно поради военните дейности в Украйна. Не инцидентно в края на юли стана известно, че зa мeceц oбeмът нa бoeпpипacитe, пpoизвeдeни в pycĸитe oтбpaнитeлни пpoмишлeни пpeдпpиятия е нaдxвъpлил пoĸaзaтeля зa цялaтa 2022 гoдинa.

А при започване на септември беше обявено, че рycĸият ĸoнцepн " Kaлaшниĸoв " cĸopo щe oтĸpиe двa нoви цexa, c ĸoитo щe ce yдвoи пpoизвoдcтвoтo нa yпpaвляeми paĸeти " Bиxъp " и виcoĸoтoчни бoeпpипacи " Kитoл ". Πo-ĸoнĸpeтнo от компанията оповестиха тогава, че cтaвa въпpoc зa зeнитнитe yпpaвляeми paĸeти 9M33, yпpaвляeмитe aвиaциoнни paĸeти " Bиxъp-1 " и cнapядитe " Kитoлoв-2M ".

На този декор, от китайския портал Sohu в този момент разгласиха настояща информация за двата най-нови самолета на съветската бойна авиация - многоцелевия изтребител Су-57 и стратегическия бомбардировач ПАК-ДА. Ето какви са техните съществени бойните характерности.

Многоцелевият изтребител Су-57

Разработката на този аероплан стартира при започване на 90-те години в Експерименталното конструкторско бюро на П. О. Сухой. През 2019 година започва серийното произвеждане на изтребителя Су-57. През декември 2020 година съветските военно-въздушни сили получиха първия сериен изтребител.Към 2020 година на въоръжение в съветската войска се намират 10 прототипа и два самолета.

Макар че все още Су-57 е " най-младият " настоящ изтребител, руснаците са доста уверени в него, основно заради неговата маневреност: самолетът има единна структура на корпуса и крилата. Вихровият генератор в предната част на върха на крилото покачва бойните характерности на Су-57 при офанзива под огромен ъгъл, позволявайки на самолета да извършва маневра " кобра " в условия на непосредствен маневрен въздушен пердах - нещо, с което не може да се похвали даже водещите изтребителят F-22, който на въоръжение в американската войска.
 Концернът
Концернът " Калашников " удвоява производството си, ето на кои ракети и муниции

Някои от тях се употребяват в Украйна

Що се отнася до въоръжението, Су-57 също има характерности, разнообразни от другите модели изтребители. Самолетът може да бъде оборудван с въоръжение с тегло до 7500 кг , в това число 30-мм въздушно оръдие 9-A1-4071K. В два вградени бомбени отсека могат да бъдат сложени свръхзвукови противокорабни ракети Kh-35UE, противорадиолокационни ракети Kh-58U, ракети " въздух-въздух " със междинен обхват RVV-MD и други типове снаряди.

Освен това, Су-57 има установка, на която могат да бъдат сложени две противокорабни ракети с обхват над 400 километра.

В бъдеще ще бъде допустимо да бъдет инсталирани и свръхзвукови противокорабни стелт крилати ракети PJ-10 BrahMos, което ще даде действителна опция на Су-57 да може да унищожи зложелател на 1000 километра разстояние за момент. Тъй като изтребителят може да бъде оборудван с огромно многообразие от ракетни оръжия, някои го назовават ​​ " мобилен въздушен боеприпас на Русия ".
 Новата система за образование на съветските водачи от гражданската авиация
Новата система за образование на съветските водачи от гражданската авиация

Какви са нейните преимущества

Стратегическият бомбардировач ПАК-ДА (усъвършенстван авиационен комплекс за отдалечен обхват на действие)

Първият изпитателен полет на американския стелт ( " незабележим " ) бомбардировач B-2 Spirit, добре прочут на феновете на военната техника, е извършен през юли 1989 година

След сполучливото му създаване в Съветския съюз, в края на 80-те и началото на 90-те години на предишния век, е инициирана стратегия за създаване на съветски стратегически стелт бомбардировач. Обаче след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, този план по този начин и не е осъществен.

През последните години, по отношение на възхода на военната индустрия на Русия, въпросът за основаването на стелт бомбардировач, сходен на американския B-2 Spirit, още веднъж стана настоящ.

Въпреки че Москва не е разкрила подробните характерности на този аероплан, който сега се тества, се чака ПАК ДА да има обхват на пукотевица от 3500 километра и бомбен товар сред 100 и 120 тона (според съветски медии, потребният товар ще бъде 30 тона а обсегът на деяние ще бъде 6000-9000 километра).
 Колко муниции създава Русия
Колко муниции създава Русия

Във военните фабрики на страната обаче не доближава личен състав

ПАК ДА ще може да носи муниции за стандартни тактически и стратегически бомбардировки, както и нуклеарни бойни глави за стратегически интервенции с огромен обхват.

Освен това, съветската войска възнамерява в допълнение да модернизира ПАК ДА, тъй че да може да работи взаимно с изтребителя Су-57 във въздушен пердах. Както стана известно, възнамерява се стратегическият бомбардировач да бъде оборудван с четири мотора, както и с някои оръжия и съоръжение, които могат да бъдат доставени на Су-57.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР