Русия успешно заобикаля въведените от западните страни санкции, включително и

...
Русия успешно заобикаля въведените от западните страни санкции, включително и
Коментари Харесай

Със сенчест флот от танкери Москва заобикаля петролните санкции

Русия сполучливо заобикаля въведените от западните страни наказания , в това число и прелюдия таван за цената на съветския петрол и сега Съединени американски щати и съдружниците търсят механизми, с които да върнат успеваемостта на ограниченията . Това написа в собствен материал Wall Street Journal.

Както отбелязва изданието, постъпленията в бюджета от продажбата на петрол и газ през октомври са нарастнали два пъти в съпоставяне със септември месец и с една четвърт спрямо предходната година.

На 5 декември в Европейския съюз влезе в действие ембарго върху съветския нефт , доставян с танкери; от същия ден страните от Г-7, Европейският съюз и Австралия вкараха ценови таван за съветския нефт от 60 $ за барел - доставките на цена по-висока от тази не могат да бъдат застраховани в фирмите на тези страни, а те в действителност управляват целия свят пазар. Тези ограничения трябваше да реализират две цели, написа съветската редакция на BBC. Първо, да се обезпечи доставката на съветски нефт на международните пазари, с цел да се избегне повишението на цените, и второ, с цел да се понижат приходите на Москва от всеки продаден барел.

Първоначално таванът на цените работеше много дейно , само че сега Москва се научи сполучливо да заобикаля тези ограничавания - като употребява цялостен флот от остарели танкери за превозване на нефт. В резултат на това съгласно някои оценки действителната цена на съветския нефт Urals в този момент е 74 $ за барел.

Най-големите клиенти на Русия - Китай, Индия и Турция - не съблюдават западните наказания и надлежно ценовия таван . Освен това повече от половината експорт на съветски недопечен нефт в този момент е застрахован от компании отвън Г-7 (спрямо към 35% през януари), съгласно S&P Global. Освен това Русия има слаб надзор върху корабната документи: доставчиците могат съзнателно да завишават транспортните разноски на хартия, тъй че самата цена на петрола да остане номинално в границите на " ценовия таван ".

Сега Съединени американски щати и техните съдружници разискват по какъв начин да създадат по-скъпо за Русия построяването на флот и употребата на танкери . Миналия месец Министерството на финансите на Съединени американски щати за първи път наложи санкции на два танкера за заобикаляне на глобите, също така Съединени американски щати приготвят спомагателни ограничения за наблюдаване на спазването на глобите от търговците, написа WSJ, базирайки се на свои източници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР