Русия твърди, че Съединените щати стоят зад т.нар. атака с

...
Русия твърди, че Съединените щати стоят зад т.нар. атака с
Коментари Харесай

Русия: САЩ стоят зад атаката с дрон срещу Кремъл

Русия твърди, че Съединените щати стоят зад така наречен офанзива с дрон против Кремъл, която съгласно Кремъл е имала за цел да убие президента Владимир Путин.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков съобщи, че Украйна е работила по заповед на Съединени американски щати с хипотетичната офанзива с дрон против цитаделата на Кремъл в ранните часове в сряда.

Говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби отговори, че Песков " просто лъже " и сподели, че Съединените щати нито са насърчавали, нито са разрешавали на Украйна да нанася удари отвън границите си. Той добави, че към момента не е ясно какво се е случило в Кремъл.

Украйна също отхвърли да е забъркана в случая, който последва поредност от гърмежи през миналата седмица, ориентирани против товарни влакове и петролни депа в Западна Русия и следения от Русия Крим. Москва упрекна Украйна и за тези офанзиви.

„ Опитите да се отхвърли от това (нападение против Кремъл), както в Киев, по този начин и във Вашингтон, несъмнено, са безусловно нелепи. Ние доста добре знаем, че решенията за сходни дейности, за такива терористични офанзиви се вземат не в Киев, а във Вашингтон “, сподели Песков пред кореспонденти.

Песков сподели, че тече незабавно следствие и всеки отговор ще бъде деликатно премислен и уравновесен.

Отделно от това съветското външно министерство съобщи, че хипотетичната офанзива с дрон " не би трябвало да остане без отговор " и че демонстрира, че Киев няма предпочитание да постави завършек на 15-месечната война на масата за договаряния.

Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки в Хага след посещаване в Международния съд (МНС), сподели, че Путин би трябвало да бъде изправен пред правораздаването за войната и сподели, че Киев ще работи за основаването на нов арбитражен съд за тази цел.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР