Русия твърди, че по време на военната си инвазия е

...
Русия твърди, че по време на военната си инвазия е
Коментари Харесай

Украинското МВнР нарече дезинформация твърденията на Москва за създаване на биологично оръжие

Русия твърди, че по време на военната си инвазия е получила достъп до документи, доказващи, че по време на специфична интервенция в Украйна украински биологични лаборатории наоколо до съветската граница са разработвали съставни елементи за биологични оръжия. Това излиза наяве от казаното от говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Получената документи сега се проучва подробно от експерти от войските за радиационна, химическа и биологическа отбрана. Въпреки това още в този момент можем да заключим, че украинските биолаборатории в непосредствена непосредственост до съветска територия са били употребявани за създаване на съставни елементи на биологични оръжия. Спешното заличаване на изключително рискови патогени на 24 февруари беше належащо, с цел да се предотврати разкриването на нарушавания на член I от Конвенцията за биологичните и токсичните оръжия от страна на Украйна и Съединени американски щати ", съобщи Захарова.

Украинското външно министерство назова изказванията на Русия за основаване на биологично оръжие в Украйна дезинформация и провокация, заяви организация УНИАН, съобщи " Дарик ".

" След поредност от неуместни изказвания на съветски публични лица за хипотетичното основаване на " мръсна " нуклеарна бомба в нашата страна, съветската машина за дезинформация мина към тематиката за биологичните оръжия ", се споделя в изказването на украинското Министерство на външните работи.

Дипломатическото ведомство в Киев уточни, че украинското министерство на опазването на здравето е опровергало информацията, публикувана от съветските медии, за хипотетичното " незабавно премахване на следите от военно-биологичната стратегия, която се финансира от министерството на защитата на Съединени американски щати " и " заличаване на изключително рискови патогени ".

Украинското министерство на опазването на здравето също по този начин означи, че на територията на страната няма американски лаборатории.

Предвид продължаващото въоръжено навлизане на съветските сили на украинска територия, украинското държавно управление поставя всички старания, с цел да обезпечи надеждна отбрана на всички лаборатории в териториите под негов надзор, обявиха от външното министерство в Киев.

Във връзка с това се добавя, че обществените изказвания на Русия по отношение на хипотетичното създаване на биологични оръжия в Украйна следва да се преглеждат като дезинформация и провокация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР