Русия трябва да се оттегли от Украйна, както направи Москва

...
Русия трябва да се оттегли от Украйна, както направи Москва
Коментари Харесай

Кая Калас: Руската инвазия в Украйна трябва да завърши с провал като в Афганистан

Русия би трябвало да се отдръпна от Украйна, както направи Москва в Афганистан през 80-те години на предишния век , сподели в понеделник министър-председателят на Естония Кая Калас в изявление за европейската редакция на " Политико ".

Лидерът на балтийската страна, която граничи с Русия и е измежду най-големите снабдители на оръжия в Украйна в процентно съответствие по отношение на своят бюджет, уточни, че войната ще завърши, когато съветските войски се отдръпват .

" Войната ще завърши, когато Русия разбере, че е направила неточност, както направиха в Афганистан, когато се отдръпнаха след 10 години ", сподели Калас в изявление пред " Политико ".

Съветският съюз се изтегли от Афганистан сред 1988 и 1989 година след съвсем десетилетие на борби, на фона на неуверена военна акция и тежка икономическа обстановка вкъщи.

" Ако считаме, че всичко това стартира през 2014 година (с анексирането на Крим от Русия), ние наближаваме съвсем 10 години ", добави Калас.

Естонският водач прикани страните от Европейски Съюз да продължат да поддържат Украйна, " с цел да изпратят известие до Русия, че не може да завоюва и не може да пречупи волята на украинците ".

Обръщайки се към страните от Европейски Съюз, които са по-малко отдадени на отбраната на Украйна, Калас завъртя очи - предизвиквайки смях измежду публиката - когато беше запитана за неназовани водачи на Европейски Съюз, които желаят да дадат гаранции на Русия.
 Естония подготвена да купи изтребители F-16 за Украйна
Естония подготвена да купи изтребители F-16 за Украйна

Балтийската страна сега не разполага с такива самолети

Говорейки за вероятната роля на Китай в постигането на мир, Калас сподели: " Тук има един агресор и жертва. Замъгляването на всичко не е в безстопанствен интерес. Но мисля, несъмнено, че е по-добре да имаме Китай на наша страна. И ние би трябвало да работим за това. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР