Русия трупа въоръжени сили в близост до украинските граници, което

...
Русия трупа въоръжени сили в близост до украинските граници, което
Коментари Харесай

Украйна предупреждава за струпване на руски войски по границата си

Русия натрупа въоръжени сили наоколо до украинските граници , което е опасност за сигурността на страната, съобщи украинският главнокомандващ Руслан Хомчак във вторник, обвинявайки Москва в провеждането на " нападателна политика " по отношение на Киев, оповестява " Ройтерс ".

В изявление пред Народното събрание Хомчак също упрекна проруски сепаратисти в редовно нарушение на примирието в спора в Източна Украйна, контрактуван през юли 2020 година
 Украйна счита Русия за боен съперник
Украйна счита Русия за боен съперник

Това е записано в тактиката за сигурност на Украйна

Правителствените сили и проруските сепаратисти се упрекват взаимно в нарушение на примирието, а депутатите настояват, че досега тази година са убити 26 украински военнослужещи, в това число.

" Руската федерация продължава нападателната си политика по отношение на Украйна ", сподели Хомчак пред Народното събрание.

Хомчак сподели, че съветските войски от разнообразни райони се събират покрай границите на Украйна под прикритието за поддържане на бойна подготвеност и подготовка за учения, " осъществявайки последователно струпване на войски покрай държавната граница на Украйна ".
 Армията на Украйна разгласи висока подготвеност за участие в НАТО
Армията на Украйна разгласи висока подготвеност за участие в НАТО

" Сигурен съм, че ще бъдем пълноправни членове на НАТО "

" Очаква се спомагателна централизация от до 25 тактически групи , което дружно с към този момент разположените сили наоколо до държавната граница на Украйна съставлява опасност за военната сигурност на страната ", сподели Хомчак.

Той добави, че Москва разполага с 32 700 военнослужещи в Крим , анексиран от Русия през 2014 година, до момента в който нейните офицери командват 28 000 военнослужещи сепаратисти, ситуирани във краткотрайно окупирани територии в източна Украйна.

Украйна, западните страни и НАТО упрекват Русия, че изпраща войски и тежки оръжия за подкрепяне на сепаратистите. Москва твърди, че дава единствено политическа и филантропична поддръжка на бунтовниците и че руснаците, които се бият в Украйна, са доброволци.
 Москва упрекна Киев за влошаващата се обстановка в Източна Украйна
Москва упрекна Киев за влошаващата се обстановка в Източна Украйна

С Нормандския формат нещата са зле
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР