Русия тази нощ е атакувала Киев с дронове, предаде агенция

...
Русия тази нощ е атакувала Киев с дронове, предаде агенция
Коментари Харесай

Кличко: Агресорът отново удари Киев с дронове, има ранени

Русия тази нощ е атакувала Киев с дронове, съобщи организация Ройтерс, като означи, че това е шестото сходно нахлуване против украинската столица за този месец. Кметът Виталий Кличко и други публични лица оповестиха за удари по жилищни квартали, при които са били ранени минимум двама души.

Кличко заяви, че дрон е поразил жилищен блок в квартал " Солумянский ", ситуиран южно от центъра на града, и е провокирал пожар. Единият от двамата ранени при офанзивата е закаран в болница. Кметът на украинската столица добави, че парчета от дрон са провокирали пожар в строяща се къща в Дарницски регион на източния бряг на река Днепър. Няма потърпевши при този удар.

Сергей Попко, началник на киевската военна администрация, заяви, че фрагменти от свален дрон са блъснали жилищна постройка в Голосиевския регион, който също се намира на юг от центъра.

Попко разгласява фотоси, на които се виждат разрушени прозорци и огромни вреди по жилищата.

Часове по-рано президентът Володимир Зеленски прикани своите сънародници да запазят бойния си дух и да не се отхвърлят да пазят страната си, добавя ДПА.

" Сега, преди Коледа, всички в нашата страна би трябвало да помнят, че това е време за централизация, време за работа ", сподели Зеленски. За първи път тази година Украйна публично чества Коледа на 25 и 26 декември, следвайки западния модел, а не към този момент единствено на 7 януари, както е в сходство с православни традиции, отбелязва ДПА.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР