Русия търси начин да заобикаля западните санкции чрез криптовалути. Ако

...
Русия търси начин да заобикаля западните санкции чрез криптовалути. Ако
Коментари Харесай

Русия легализира криптовалутите, за да заобикаля санкции?


Русия търси метод да заобикаля западните наказания посредством криптовалути. Ако се разплаща с виртуални пари, по-лесно ще заобикаля възбраните за импорт на артикули, без които ще закъса и армията, и промишленото произвеждане.

 

постоянно е била скептична към криптовалутите. През юли. Под натиска на западните наказания обаче в този момент мненията очевидно са се трансформирали.

Според информация от Държавната дума криптовалутите ще бъдат легализирани още веднъж през идната година – най-много, с цел да се смекчат последствията от.
Редакцията предлага
Вестник " Комерсант " цитира думите на Анатолий Аксаков, началник на Финансовия комитет в Думата, който декларирал, че в интернационалните разплащания криптовалутата „ може да се употребява добре ". Още през септември министър председателят Михаил Мишустин съобщи, че до края на годината съответните органи ще имат единна позиция по този въпрос.

„ Паралелен импорт “ за заобикаляне на глобите

Аксаков намерено изясни каква е повода да си промени мнението: ставало дума за това да се подсигури „ паралелният импорт “. Това е формалното означение за вноса на артикули без категорично позволение от производителите. По създание става въпрос за заобикалянето на западните търговски наказания.

Паралелният импорт е значим инструмент на Русия, посредством който тя се пробва да си доставя незабавно нужни артикули, с цел да поддържа съветското произвеждане. Санкционираните артикули се доставят посредством трети страни. Освен въоръжението, към тази група артикули спадат високотехнологични артикули и съставни елементи за електронната промишленост, полупроводникови чипове, както и машини и съоръжение.

Възможностите за надзор на Запада са лимитирани

От това дали Западът е в положение да управлява личните си наказания зависи и тяхната успеваемост. Но опциите за надзор и за политическо въздействие върху редица страни са прекомерно лимитирани, което мощно облагодетелства сенчестия импорт. С потреблението на криптовалути прикриването на сходни разплащания ще стане още по-лесно.

От лятото на тази година Русия към този момент не разгласява публични данни за своята търговия. Скорошно изследване на Института за международна стопанска система в Кил (IfW) обаче сочи, че - основно с помощта на доставки от Китай и Турция.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР