Русия струпва в Бахмут свои елитни подразделения и се окопава

...
Русия струпва в Бахмут свои елитни подразделения и се окопава
Коментари Харесай

Украйна: Русия струпва в Бахмут свои елитни подразделения и се окопава в града

Русия струпва в Бахмут свои елитни подразделения и се окопава в града, съобщи представителят на Източното военно командване на Украйна Сергий Черевати, предаде украинската организация УНИАН, представена от Българска телеграфна агенция.

" В региона на Бахмут, на северния и на южния фланг, нашите сили не престават да оказват напън на съперника, самодейността е на нашите подразделения ", сподели Черевати в ефира на украинска телевизия.

Съобщава се, че в Бахмут води война поделение на съветския армейски запас БАРС, поделение " Шторм-Z ", подразделения на специфичните сили на Русия, както и на съветските въздушно-десантни войски. Бахмут има за Русия освен военно, само че и пропагандистко значение, отбелязва УНИАН, като цитира думи на Черевати в този смисъл.

" Като цяло врагът се пробва да употребява всички детайли на защитата. Русия струпва най-хубавите си подразделения в Бахмут, интензивно се окопава и с това ясно маркира желанието си да удържи града, както по-рано с всички сили се опитваше да го превземе ", споделя Черевати. " Бахмут с изключение на военно значение има и не по-малко пропагандистко значение, защото за него бяха жертвани доста хора и техника. По тази причина, в случай че този град знак бъде изгубен бързо, то това за тях би било върхът на позора ", разяснява украинският боен представител.

Украйна съобщи през днешния ден, че войските ѝ напредват в района на град Бахмут, за който Русия съобщи през май, че е бил високомерен от съветските сили, съобщи Франс прес.

" Постепенно напредваме в района на Бахмут ", съобщи в " Телеграм " украинската заместник-министърка на защитата Ганна Маляр. " Ежедневно напредваме по южния фланг в района на Бахмут. На северния фланг се опитваме да задържим позициите си, врагът нападна ", заяви Маляр. " Два дни поред врагът прави дейни офанзивни дейности в бранша на Купянск в Харковска област. Държим защитата. Има тежки сражения и позициите на страните се сменят динамично по няколко пъти дневно ", осведоми още Маляр, представена от украинската новинарска организация Укринформ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР