Русия спря днес газовите доставки за Европа по Северен поток-1,

...
Русия спря днес газовите доставки за Европа по Северен поток-1,
Коментари Харесай

Газпром спря доставките за Германия заради ремонт

Русия спря през днешния ден газовите доставки за Европа по " Северен поток-1 ", главния газопровод, по който върви съветски газ за Европа.

Прекъсването на работата на " Северен поток 1 " се случва поради ремонт и значи, че няма да тече газ към Германия от 01:00 ч. 31 август, до 01:00 ч. на 3 септември.

Временното прекъсване на доставките е належащо за техническо обслужване и планови профилактични работи на единствения работещ още компресор.

Това съобщи ТАСС, като цитира информация от " Газпром ".

Оттам означиха, че Siemens би трябвало да прави сходно обслужване на елемента на всеки 1000 часа. Когато работата приключи при неявяване на механически проблеми с оборудването, превозът на газ ще бъде обновен до равнището от 33 милиона кубични метра дневно.

За разлика от 10-дневната профилактика на " Северен поток-1 " предишния месец идните ремонтни и други действия бяха оповестени преди по-малко от две седмици и се правят от " Газпром ", а не от " Северен поток AG ".

В същото време немският канцлер Олаф Шолц даде обещание, че държавното управление ще вземе спомагателни ограничения за облекчение на семействата.

И добави, че страната е добре готова за краткотрайното прекъсване на доставките от " Газпром " през Балтийско море:

" Тъй като започнахме рано, взехме бързо нужните решения, с цел да преминем сполучливо през тази и идната зима. Изграждаме с отчетливо движение нови терминали за полутечен газ на северното ни крайбрежие. Със сигурния импорт от Норвегия и Нидерландия през западните ни пристанища се погрижихме да запазим нашите складове - не както предходната година. Сега те са цялостни повече от 80% и ще продължим да ги пълним, с цел да сме добре снабдени през идващата зима ", разяснява канцлерът преди спешно заседание на кабинета в източния немски град Мезеберг.

Във вторник " Газпром " реши да отреже доставките за Франция.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков сподели, че икономическите ограничения, наложени от Запада против страната му, са единствената спънка за осъществяване на контрактуваните доставки за Европа:

" Гарантирано е, че на доставките не пречи нищо друго с изключение на механически проблеми, провокирани от глобите. Русия беше и остава подготвена да извърши отговорностите си. Европейските страни, Канада, Съединени американски щати и Англия обаче постановиха наказания върху Руската федерация, които не разрешават естествената сервизна и ремонтна работа. А също по този начин не разрешават юридически връщането на нужните съставни елементи от чужбина. Пред Русия няма други спънки да извърши отговорностите си ", разгласи представителят на Кремъл.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР