Русия спря днес газовите доставки за Европа по Северен поток-1,

...
Русия спря днес газовите доставки за Европа по Северен поток-1,
Коментари Харесай

Газпром спря доставките за Германия заради ремонт

Русия спря през днешния ден газовите доставки за Европа по " Северен поток-1 ", главния газопровод, по който върви съветски газ за Европа.

Прекъсването на работата на " Северен поток 1 " се случва поради ремонт и значи, че няма да тече газ към Германия от 01:00 ч. 31 август, до 01:00 ч. на 3 септември.

Временното прекъсване на доставките е належащо за техническо обслужване и планови профилактични работи на единствения работещ още компресор.

Това съобщи ТАСС, като цитира информация от " Газпром ".

Оттам означиха, че Siemens би трябвало да прави сходно обслужване на елемента на всеки 1000 часа. Когато работата приключи при неявяване на механически проблеми с оборудването, превозът на газ ще бъде обновен до равнището от 33 милиона кубични метра дневно.

За разлика от 10-дневната профилактика на " Северен поток-1 " предишния месец идните ремонтни и други действия бяха оповестени преди по-малко от две седмици и се правят от " Газпром ", а не от " Северен поток AG ".

В същото време немският канцлер Олаф Шолц даде обещание, че държавното управление ще вземе спомагателни ограничения за облекчение на семействата.

И добави, че страната е добре готова за краткотрайното прекъсване на доставките от " Газпром " през Балтийско море:

" Тъй като започнахме рано, взехме бързо нужните решения, с цел да преминем сполучливо през тази и идната зима. Изграждаме с отчетливо движение нови терминали за полутечен газ на северното ни крайбрежие. Със сигурния импорт от Норвегия и Нидерландия през западните ни пристанища се погрижихме да запазим нашите складове - не както предходната година. Сега те са цялостни повече от 80% и ще продължим да ги пълним, с цел да сме добре снабдени през идващата зима ", разяснява канцлерът преди спешно заседание на кабинета в източния немски град Мезеберг.

Във вторник " Газпром " реши да отреже доставките за Франция.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР