Русия спира полетите на своите туристи за България и оставаме

...
Русия спира полетите на своите туристи за България и оставаме
Коментари Харесай

Русия спря полетите на туристи до България, немските и британски туроператори анулираха почивките у нас

Русия стопира полетите на своите туристи за България и оставаме втори сезон без тях по българското Черноморие. Това разгласи пред TravelNews Евелина Пулева, член на УС на Бургаската районна туристическа камара. Последният полет на съветската самолетна компания S7 до Бургас ще бъде на 9 май, сподели тя. Досега се осъществяваше по един полет седмично от края на март. Спирането на полетите се случва след апела на съветския политик Владимир Жириновски, един от най-горещите последователи на президента Владимир Путин, който изиска страната публично да забрани пазаруването на парцели в България, както и пътуванията до страната ни с туристическа цел.

Туроператорите имат информация от съветски жители, че сега българското посолство в Москва не издава визи. Такива се слагат единствено за смесените бракове. „ Притеснени сме за сезона. Положението е тежко и не можем да издържим втори сезон без съветски, немски и английски туристи, които са измежду най-важните посетители за огромните курорти “, разяснява Евелина Пулева. Според нея бъдещото служебното държавно управление би трябвало да вземе незабавни ограничения.

Наскоро немските и английските туроператори анулираха почивките до България за началото на летния сезон през май и юни. „ Всички пътувания за май и юни до България са анулирани и пренасочени от немския туроператор DER Touristik “, съобщи Калин Сутев, шеф на Дестинейшън Туристик Сървисис, представител на DER Touristik в България, в която група влиза и туроператорът ITS. Чартърната самолетна компания „ Бългериън ер чартър “ също е прекратила полетите от Германия до летищата Варна и Бургас до края на юни. Записванията в Германия и на другите пазари за българското Черноморие са в застой, разгласи Нина Чамова, общоприет управител на „ Сънтурс “, която е представител на немския туроператор Alltours.

Иван Грошев, шеф на МТС България уточни, че огромна част от записванията отиват към 2022 година и повече гледат към идващия, а не идния сезон. Компанията е представител на немския туроператор FTI, английския Jet2Holidays и съветския „ Coral “. Грошев не вижда отварянето на съветския пазар и тази година. Британският тръст към този момент отсрочи програмата си за 24 юни и анулира всички почивки за началото на сезона. Грошев чака България да попадне в жълтия кулоар във Англия, което значи да не е измежду безвредните дестинации за пътувания през лятото. Другият огромен английски туроператор Balkan Holidays UK също отсрочи програмата и чартърите си за юли.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР