Русия ще започне да изплаща пенсии в четирите незаконно анексирани

...
Русия ще започне да изплаща пенсии в четирите незаконно анексирани
Коментари Харесай

Русия ще плаща пенсии в анексираните украински региони

Русия ще стартира да изплаща пенсии в четирите нелегално анексирани украински района, откакто във вторник Народното събрание в Москва одобри дефинитивно законодателни промени.

Очаква се заплащането на съветските жители в Донецка, Луганска, Херсонска и Запоржка област да стартира от 1 март, оповестява съветската осведомителна организация " Интерфакс ".

Освен съветски паспорт от бъдещите пенсионери се желае да са живели в четирите района към 29 септември 2022 година, когато Москва разгласи, че ги причислява към Русия.

Украинските пенсии на заварените пенсионери ще бъдат преизчислени по отношение на съветските правила, като стажът и приходите, получавани в Украйна, ще би трябвало да бъдат писмено открити. Възрастта за пенсиониране ще бъде нараснала по отношение на съветските правила, оповестява организацията.

 Москва сменя часовата зона на анексирана Украйна Москва сменя часовата зона на анексирана Украйна

Като база за преизчисление обаче няма да се употребява междинната заплата в Русия, а тази в анексирания през 2014 година Крим и в съветската Ростовска област, които са сред 37 хиляди и 40 хиляди рубли (между 900 и 1000 лв).

Според закона общо 1.73 украинци ще преминат към съветски пенсии.

Русия не държи изцяло контрола върху нито една от четирите области, част от които са част от фронтовата линия. Украйна продължава да изплаща пенсии и други обществени разноски на жителите си с външни заеми.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР