Русия ще ускори работата по намаляване на зависимостта си от

...
Русия ще ускори работата по намаляване на зависимостта си от
Коментари Харесай

Русия планира да намали зависимостта си от долара в отговор на американските санкции

Русия ще форсира работата по понижаване на зависимостта си от американските парични системи и от $ като разплащателно средство в отговор на новите наказания, наложени от Съединените щати. Това разгласи съветският заместник-външен министър Сергей Рябков, представен от РИА " Новости " и РБК.

" Разбира се, че ще ускорим работата си по подмяна на вноса, понижаване на зависимостта от разплащателните системи на Съединени американски щати, на $ като разплащателно средство и по този начин нататък. Това се трансформира в жизненоважна потребност, " сподели Рябков. " За нас е значимо да създадем работоспособна икономическа скица, в която зависимостта от $, от американската валутно-финансова система, е по-малка. "

В края на юли Сенатът на Съединени американски щати утвърди, а дни по-късно президентът Доналд Тръмп подписа нови ограничения, които Вашингтон постанова на Русия, Иран и Северна Корея. В отговор Москва разгласи, че конфискува американски дипломатически парцели и че стотици дипломати би трябвало да изоставен страната.

В изявление за списание " Международная жизнь ", представено от няколко съветски издания, Рябков обаче също по този начин изрази вяра за нормализиране на връзките със Съединени американски щати и че " до борба няма да се стигне ", а Вашингтон и Москва ще работят за " минимизиране на вредата от случилото се. " Говорейки за възобновяване на връзките със Съединени американски щати, той обаче предизвестява, че става дума " фактически за дейности, които ще имат дълготрайни последици. " Тъй като за анулацията на в този момент въведените от Вашигтон наказания е нужно единодушие и от двете камари на конгреса, " премахването им ще е доста мъчно и ще отнеме доста време. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР