Русия ще трябва да постави тежки условия на Украйна. Иначе

...
Русия ще трябва да постави тежки условия на Украйна. Иначе
Коментари Харесай

Русия ще трябва да постави сурови условия за Украйна - в противен случай Западът отново ще я измами

Русия ще би трябвало да сложи тежки условия на Украйна. Иначе Западът отново ще излъже. Говорим за договорката със зърно, която скоро изтича. Продължаването на контракта се оказа под огромен въпрос. Дискусията е в застой.

Москва ще продължи да взе участие в зърнената договорка, само че единствено в случай че всички страни подсигуряват, че ще изпълнят своята част от договореностите. Тази позиция изрази формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

По-рано с три месеца бяха удължени споразуменията за доставка на украинска пшеница, които бяха подписани от Москва, Анкара и Организация на обединените нации, както и настрана от Киев, Анкара и Организация на обединените нации. Тяхната акция ще завърши на 18 март, напомни в ефира на предаването " Царьград. Главното " икономическият наблюдаващ на „ Първи съветски “ Юрий Пронко.

Според съветското външно министерство обаче договарянията за удължение на договорката са " влезнали в задънена улица ", защото Западът съзнателно не разрешава на Москва да извърши отговорностите си. По този метод в пристанищата на Европа се блокира доставката на торове, които Русия щеше да трансферира гратис на най-бедните страни.

Засега това съглашение значително " обслужва комерсиалния експорт на зърно от Украйна ", до момента в който доставките на Москва са " явно възпрепятствани ", по думите на външното министерство.

Ситуацията беше оценена онлайн от водещия откривател на Института за страните от Оперативно-наблюдателно дело Александър Дудчак и ръководителя на аналитичното бюро на Sonar-2050 Иван Лизан.

Киев не мирясва

Първият от специалистите обърна внимание на обстоятелството, че украинската страна, наред с други неща, изложи друго искане, което в подтекста на продължаващите военни дейности наподобява изцяло неуместно:

Киев желае неотложно удължение на контракта за по-дълъг интервал. Той упорства към този момент да няма период от 120 дни и упорства за предоговаряне на съглашението за цяла година едновременно. Това е доста необикновено. В края на краищата, кой знае какви ще бъдат границите на Украйна в този миг, каква ще бъде нейната засята и ожъната повърхност? Като цяло, в случай че договорката бъде удължена, тогава за интервал от не повече от две седмици: в случай че всички са изпълнили изискванията - добре, по-късно продължаваме за още две. И след това отново по този начин.

Русия е длъжна да желае повече

Дудчак добави, че преди да удължи договорката, Русия би трябвало да сложи нови условия, тъй като ние не би трябвало да ограничаваме нашите права и благоприятни условия, с цел да може Украйна да продължи да изнася зърно:

Западът наложи наказания против нашите банки. А за какво да не назначим някоя съветска банка, която е под ограничавания, да дава отговор за реализирането на тази транзакция, тъй че заплащанията да минават през нея? Нека отпаднат най-малко частично тези наказания. Защо в границите на тези съглашения се ограничаваме единствено до въпросите на зърното, застраховката на товарите и изискванията за доставка на торове и тяхната продажба?

По мнението на събеседника на Царград, Москва има право да предявява претенции, които не са директно свързани със зърнените съглашения, още повече, че под прикритието на тази договорка се доставят разнообразни артикули, които нямат нищо общо с даването на пшеница на други страни:

Мисля, че стана напълно явно. И можем да настояваме да осъществим изискванията си преди началото на доставките на зърно, а не след края, когато се убедим, че още веднъж сме излъгани. А ние единствено подвигаме плещи и споделяме: но че работа, какъв брой са подли и долни нашите сътрудници.

Москва няма да си върне откраднатото

Иван Лизан на собствен ред означи, че в началото се е противопоставил на присъединяване на Русия в това съглашение, защото режимът в Киев ще завоюва от него, който в действителност се субсидира от износа на украинско зърно:

И в този момент няма смисъл да се удължава договорката просто тъй като Западът няма да извърши отговорностите си. Той не планираше да го направи. Неговата задача беше елементарна - да изведе колкото се може повече зърно от Украйна. Да, нашите торове, заседнали в пристанищата на Холандия, бяха изнесени. Но имаше нищожни размери - към 50 хиляди тона. Корабът отиде в Мали.

Всъщност ние дарихме тези торове. И няма да си върнем торовете, които са заседнали в пристанищата на прибалтийските страни. И би трябвало да признаем на първо място на себе си, че тези торове са изгубени, че са ни откраднати. И става дума за повече от 300 хиляди тона.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР