Русия ще си остане Русия и всякакви предложения за преименуването

...
Русия ще си остане Русия и всякакви предложения за преименуването
Коментари Харесай

Русия се присмя на идеята на Украйна да я преименува на Московия

Русия ще си остане Русия и всевъзможни оферти за преименуването ѝ на Московия могат единствено да бъдат осмивани. Това съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

 

" Подобни известия и сходни решения може би би трябвало да се преглеждат като неуместна смешка. Имаше доста такива смешки по този въпрос, не мисля, че би трябвало да се вършат повече. Още един път дублирам, можете единствено да се смеете на това. Независимо по какъв начин някои ще я назовават, Русия ще си остане велика мощ, велика страна. Тя ще си остане Русия ", безапелационен бе той.

 

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски подреди на премиера Денис Шмигал " деликатно да обмисли " опцията за преименуване на Русия на " Московия " на украински език.

 

Разпореждането му е в отговор на петиция, събрала 25 000 подписа, нужни за разглеждането ѝ. В подписката се предлага също " Руската федерация " да се размени с " Московска федерация ", а " руснак " с " московчанин ".

 

Такива хрумвания имаше и през юли 2019 година Тогава съветникът на Володимир Зеленски и претендент за народен представител от президентската партия " Слуга на народа " Никита Потураев разгласи желанието си Русия да бъде преименувана на " Московия ".

 

През последните години в Украйна остро стои езиковият въпрос, а в страната не стопират апелите за възбрана или преименуване на всичко, което е обвързвано по някакъв метод с Русия или с съветския език.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР