Русия ще разположи тактически ядрени оръжия в Беларус. Това обяви

...
Русия ще разположи тактически ядрени оръжия в Беларус. Това обяви
Коментари Харесай

САЩ не вярват, че Русия планира да използва ядрено оръжие

Русия ще разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус. Това разгласи президентът Владимир Путин и посочи, че Съединените щати от години разполагат нуклеарни оръжия на територията на свои съдружници.

Вашингтон реагира внимателно на изказването на Путин, като почитан чиновник на администрацията съобщи, че няма признаци, че Москва възнамерява да употребява своите нуклеарни оръжия.

Коментарите на съветския президент Путин за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус бяха направени, откакто президентът на Украйна Володимир Зеленски възобнови молбата си за повече военна поддръжка от неговите западни съдружници. Беларуският режим е корав съдружник на Кремъл и покровител на нахлуването в Украйна. Съединените щати не имат вяра, че Русия се готви да употребява нуклеарно оръжие. В изказване на американското министерство на защитата се споделя: „ Не виждаме никаква причина да поправяме нашата лична стратегическа нуклеарна позиция. Оставаме ангажирани с груповата отбрана на НАТО “.

По-рано президентът Зеленски съобщи, че украинска контраатака ще бъде допустима единствено откакто Киев получи и може да изпрати към фронта още танкове, артилерия и ракети. Началникът на генералния щаб на украинската войска Валери Залужний дефинира като " нормализирана " обстановката в Бахмут. Градът в Донецка област е определян като основна цел от съветските военни.

Междувременно Унгария също разгласи, че ще взе участие в общата европейска поръчка на муниции за Украйна. В поръчката все още са декларирали присъединяване 23 страни. България не е измежду тях.

Боевете към и в източния град Бахмут не престават от ноември. Останалите в града 10 000 души, най-вече възрастни и хора с увреждания, живеят в ужасяващи условия, предизвестиха от Червения кръст.

Следващата седмица ръководителят на Международната организация за атомна сила към Организация на обединените нации ще посети украинската АЕЦ " Запорожие “, с цел да оцени сериозната обстановка със сигурността там. Рафаел Гроси съобщи, че ситуацията остава " нестабилно " макар наличието на специалисти на организацията в централата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР