Русия ще промени отношението си към нас единствено, ако напуснем

...
Русия ще промени отношението си към нас единствено, ако напуснем
Коментари Харесай

Малинов: Русия ще промени отношението си към нас единствено, ако напуснем ЕС и НАТО

Русия ще промени отношението си към нас само, в случай че напуснем Европейски Съюз и НАТО, разяснява Светослав Малинов.

" Не виждам по-лоша обстановка от тази, която България от тази нощ употребява. " Това сподели пред БНР политологът доцент Светослав Малинов, някогашен евродепутат. Той назова прекъсването на газовите доставки  " директна провокация на Русия към Европейски Съюз, която стартира с Полша и България ". Малинов разяснява, че Полша от ден първи на войната в Украйна има най-радикална позиция в Европа, а България " в някакъв смисъл трябваше да бъде пожалена от тези дейности " поради по-меката си позиция, само че това не се е случило.

" Това, което сега прави Путин, е поредно доказателство, че България е зложелател на Русия от началото на участието си в ЕС и никакви неистини не трябва да подвеждат в България, че ние можем да променим това отношение към нас. Отношението на Русия към нас ще се промени, в случай че излезем от НАТО и Европейски Съюз, в случай че върнем нещата 1997-а година ", означи в разбора си Светослав Малинов.

Според него БСП има финален късмет " да осъзнае какъв брой позорна и глупава е позицията им " за Украйна.

Политологът счита, че партията се състезава с обединенията на Стефан Янев и Костадин Костадинов  " на извънредно кален терен ", но тези дейности няма да бъдат оценени от Кремъл, а оттук насетне позицията на Българска социалистическа партия " фрапантно ще девалвира ".

" Сега ще забележим какъв брой е подготвен интеконекторът, дали са направени всички стъпки за различни доставки, за които се приказва от доста време ", уточни Малинов в предаването " Преди всички ". Според него имаме " положителни съседи, които са подготвени, склонни да оказват помощ ".

Светослав Малинов счита, че Кирил Петков съзнателно се е отказал от политическо водачество и сега е моментът да покаже, че е министър председател, а не говорител на българското държавно управление.

По думите му министър председателят трябва да спре " да се преценява с причините на Българска социалистическа партия "  и " тази страница да се затвори през днешния ден ".

Запитан крие ли обстановката риск от предварителните избори поради позицията на Българска социалистическа партия за Украйна Светослав Малинов посочи:

" Трябва да се направи това, което би трябвало – пред очите на българите, на Европейски Съюз и на историята. Решенията, които вземаме през днешния ден, ще бъдат исторически и ще се помнят генерации наред. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР