Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава

...
Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал, но остава
Коментари Харесай

Путин, на Червения площад: Русия ще продължи да развива своя отбранителен потенциал

Русия ще продължи да развива своя защитителен капацитет, само че остава отворена за съдействие с други страни в битката с тероризма, екстремизма и неонацизма. Това съобщи президентът Владимир Путин в слово пред участниците в церемониал на Червения площад в Москва по случай Деня на успеха, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Поуките от Великата отечествена война към момента са настоящи и " груповият отпор против носителите на смъртоносни хрумвания още веднъж има определящо значение ", сподели Путин. " Призоваваме всички страни да осъзнаят общата ни отговорност за основаване на ефикасна, равна за всички система за сигурност ", добави съветският водач.

Наш заветен дълг е да защитим същинските герои от Великата отечествена война, в случай че в редица страни " нахално лъжат своите деца " за войната, трансформират в кумири хора, слугували на нацистите и по този начин правят " изменничество към предците си ", съобщи президентът на Русия. 

" Прекланяме се пред всички ветерани от поколението на спечелилите " - през днешния ден те живеят в разнообразни страни, само че подвигът им не може да бъде разграничен, означи Владимир Путин. " Винаги ще тачим всички вас ", даде обещание водачът на Русия.

Съветският съюз, чийто правоприемник е днешната Руска федерация, даде близо 27 милиона жертви във Втората международна война. Победата от 1945 година бе издигната в сан на основополагащ родолюбив мит за величието на Русия, припомня Франс прес.

Добивали от ден на ден значение през ръководството на Владимир Путин, тържествата протичат тази година при мощно напрежение сред Русия и Запада, измежду опасения от нова оръжейна конкуренция сред Москва и Вашингтон.

Освен това Русия разгласи наскоро, че счита да ускори военното си наличие в Арктика - стратегически район, богат на естествени запаси.

Военни паради се състояха и в други градове из цяла Русия. Държавни малките екрани излъчиха също и шествие в самопровъзгласилата се Луганска национална република в Източна Украйна - район, поддържан съгласно Киев и Запада от Москва. Въоръженият спор сред сепаратистите и централната власт в Украйна взе близо 13 000 жертви за пет години.

В тазгодишния церемониал на Победата в Москва участваха над 13 000 военни с повече от 130 единици бойна техника. Авиацията не взе присъединяване поради неподходящите метеорологични условия, заяви за ТАСС източник от съветските силови структури.

На трибуните участваха посланиците на Съединени американски щати и на Англия в съветската столица, само че не направиха мнения за медиите, показва организацията.

Идната седмица се чака визити в Москва да създадат държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо и Кристиан Търнър, консултант на английския министър председател по интернационалните въпроси.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР