Русия ще предприеме всички необходими допълнителни мерки за гарантиране на

...
Русия ще предприеме всички необходими допълнителни мерки за гарантиране на
Коментари Харесай

Русия: САЩ и НАТО да не изпращат войски в Украйна или други съседни държави


Русия ще предприеме всички нужни спомагателни ограничения за гарантиране на сигурността си, в случай че в прилежащите страни бъдат увеличени силите на НАТО или на територията на Украйна се появят американски войски. Това съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков , представен от БНР.

Коментарът на Песков пристигна в отговор на изказването на американското министерство на защитата, в което се показва, че „ при положение на ескалация на съветската експанзия Съединените щати няма да оставят Украйна уединено с съперника и няма да позволен реализация на нападателните планове на Русия “.

В същото време управляващите в Киев приканиха НАТО да увеличи бойната подготвеност на силите си по границите с Украйна.

Говорителят на Кремъл увери, че Русия не заплашва никого и на собствен ред упрекна Киев в голям брой провокации по линията на прикосновение в Донбас.

Песков акцентира, че Русия не взе участие в спора в Югоизточна Украйна и че спазването на примирието в района зависи от украинските въоръжени сили и от въоръжените сили на непризнатите от Киев Донецка и Луганска национална република.

НАТО изрази през вчерашния ден безпокойствие от „ огромното съветско военно скупчване край Източна Украйна “, откакто Русия предизвести, че сериозна ескалация на спора в Донбас може да „ унищожи “ Украйна.

Шефът на Пентагона Лойд Остин беседва през вчерашния ден с украинския си сътрудник Андрий Тарани и „ осъди скорошната ескалация на нападателните и провокативни дейности на Русия в Източна Украйна “, заяви Пентагонът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР