Русия ще предприеме ответни мерки, ако САЩ разположат ракети в

...
Русия ще предприеме ответни мерки, ако САЩ разположат ракети в
Коментари Харесай

Лавров: Отвръщаме, ако САЩ разположат ракети в Европа

Русия ще предприеме ответни ограничения, в случай че Съединени американски щати разположат ракети в Европа, неразрешени от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват.

Това предизвести съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за телевизия Россия-1, оповестено на страницата на Министерството на външните работи, съобщи ТАСС.

" За страдание нашите европейски сътрудници, чиято самостоятелност ние желаем да отразява техните дейности, не са доста готови и следват Съединени американски щати, даже и когато е против ползите им. Пример: гласоподаване против съветската резолюция в поддръжка поддържането на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег ", изясни Лавров.

Той разясни, че са чули терзанието на страните в Европа от едностранното излизане на Съединени американски щати от този контракт, само че в последна сметка Европейски Съюз гласоподава срещу съветското предложение, което планува поддържане на контракта и отбягване на опасността от разполагане на американски ракети в Европа, неразрешени от контракта.

" Следващата стъпка, несъмнено, ще бъде Русия да отговори реципрочно. Не е нашият избор, само че столиците в Европейски Съюз би трябвало да схванат опасността за сигурността на самите европейци ", сподели Лавров.

Според него решението на Европейски Съюз да гласоподава срещу съветската резолюция може да се изясни като " неправилно преценена взаимност ".

Последната година беше тежка за Русия, защото страните, които преглеждат Русия като съперник за международна доминация оказваха напън над Москва, оплака се той.

Съединени американски щати служат като образец за това, разясни Лавров.

По думите му Съединени американски щати намерено декларират, че би трябвало да сдържат Русия, Китай, Иран и КНДР.

Русия би желала да види по-независима позиция на европейските страни по отношение на външнополитическите проблеми и да не следват Съединени американски щати сляпо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР