Русия ще помогне на Сърбия за борба с коронавируса, причиняващ

...
Русия ще помогне на Сърбия за борба с коронавируса, причиняващ
Коментари Харесай

Русия изпраща в Сърбия близо 90 лекари и военна техника заради COVID-19

Русия ще помогне на Сърбия за битка с ковид, причиняващ COVID-19, като изпрати 87 лекари, медицински артикули и военна техника, съобщи РБК, като цитира Министерството на защитата в страната.

Самолетите Ил-76 ще отпътуват за Сърбия от летище " Чкаловски " в Московска област. Осем бригади за първа помощ ще дойдат с нужното здравно съоръжение дружно със експерти по радиационна, химическа и биологическа отбрана. Русия възнамерява да извърши общо 11 полета, които да доставят в Сърбия 87 медици и вирусолози, средства за отбрана и 16 единици военна техника.

Белград изиска помощ от Русия на 27 март, а след утвърдителния отговор президентът Александър Вучич съобщи, че те се чакат на сутринта на 3 април.

Досега най-сериозна поддръжка на Сърбия е оказал Европейският съюз с отпущането на 93 млн. евро за справяне с пандемията - Белград досега заяви за над 1000 инфектирани и десетки смъртни случаи. От тях 15 млн. бяха оповестени за " неотложно " разпределяне, а от тях към 40% бяха предоставени към средата на седмицата.

Вучич обаче акцентира помощите, които страната получава от Китай, а при затварянето на границите сподели, че китайците ще бъдат единственото изключение за допускане на чужденци, тъй като оказват помощ на Белград да овладее обстановката с маски, експерти и други средства.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1478)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР