Русия ще покани представители на талибаните на международни разговори за

...
Русия ще покани представители на талибаните на международни разговори за
Коментари Харесай

Русия покани талибаните на разговори на 20 октомври

Русия ще предложения представители на талибаните на интернационалните диалози за Афганистан на 20 октомвир , на които възнамерява да бъде хазаин, съобщи през днешния ден Замир Кабулов, специфичен делегат за Афганистан на съветския президент Владимир Путин.

Кабулов не даде спомагателни елементи за плануваните диалози.

Москва бе хазаин през март на интернационална конференция за Афганистан, на която Русия, Съединени американски щати, Китай и Пакистан направиха общо изказване, призоваващо враждуващите тогава страни да реализират спокойно съглашение и да прекратят насилието.

Русия е обезпокоена от опцията за разпространяване на афганистанската рецесия в района на Централна Азия и от вероятното навлизане на ислямистки бойци на територията на някогашните руски републики в Централна Азия, които Москва преглежда като южна отбранителна буферна зона.

След успеха на талибаните в афганистанския спор Москва организира военни учения в Таджикистан и укрепи оборудването на военната си база в страната.

Президентът Путин организира телефонен диалог с таджикистанския президент Емомали Рахмон, в който двамата са дискутирали обстановката в областта на сигурността предвид на най-скорошните събития в Афганистан, заяви канцеларията на таджикистанския президент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР