Русия ще подкрепи преименуването на Република Македония, ако това отговаря

...
Русия ще подкрепи преименуването на Република Македония, ако това отговаря
Коментари Харесай

Лавров: Русия ще подкрепи преименуването на Македония, само ако…

Русия ще поддържа преименуването на Република Македония, в случай че това дава отговор на ползите на всички страни. Това сподели министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров след срещата с гръцкия си сътрудник Никос Коцияс в Москва, оповестиха международните организации.

„ Винаги сме подчертавали, че поддържаме постигането на договореност по този проблем без външна интервенция, без открити изкуствени периоди и условия, и сме казвали, че поддържаме това решение, което ще дава отговор на ползите на Гърция и Македония, и което ще получи необятна социална поддържа. Надявам се, че оповестеният контракт е тъкмо подобен “, разяснява първият посланик на Москва.

Кипърският въпрос би трябвало да бъде позволен, обявиха Гърция и Русия, ден откакто беше направена историческа стъпка за разрешаване на разногласието за името сред Атина и Скопие.

Коцияс и Лавров разискаха редица тематики.

Руският външен министър съобщи: „ И Русия, и Гърция приканват за разрешаване на отдавнашния (кипърски) проблем въз основата на
резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и съглашения сред двете общности “.

Коцияс от своя страна сподели, че щом е било допустимо да се реализира прогрес по въпрос като разногласието за името с Македония, тогава другите районни проблеми, като този в Кипър и сред Албания и Гърция, също могат да бъдат позволени.

„ Нашата страна е ситуирана в сложен геополитически район, сред доста рецесии – Украйна, Либия, Сирия и Ирак – в този триъгълник на неустойчивост “, съобщи гръцкият външен министър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР