Русия ще изтегли войските си от северния сирийски град Африн,

...
Русия ще изтегли войските си от северния сирийски град Африн,
Коментари Харесай

Русия се изтегля от Африн, за да избегне турската армия

Русия ще изтегли войските си от северния сирийски град Африн, с цел да избегне конфликт с турските армейски подразделения, които ще стартират интервенция против кюрдите. Това съобщи турският министър на защитата Нуретин Джаникли, представен от „ А Хабер “.

Турските въоръжени сили показаха, че Отрядът за национална самозащита (YPG) – обсъждан като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия – съставлява риск за националната сигурност, заради което се постанова предприемане на бойна атака, съобщи fakti.bg

Анадолската организация уточни, че в град Африн са ситуирани сред 8000 и 10 000 бойци на военното формирование на сирийските кюрди. Турция приведе войските си по границата със Сирия в бойна подготвеност в очакване на офанзивата.

По-рано през тази седмица турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че ще се съветва с съветския си сътрудник Владимир Путин за интервенцията. Той акцентира, че няма желание да се обади на американския държавен глава Доналд Тръмп. Турците са ядосани на американците поради поддръжката и въоръжаването на сирийските кюрдски бойци – макар обещанието на Пентагона тази процедура да спре.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР