Русия ще изпълни задачите си в Украйна и ще увеличи

...
Русия ще изпълни задачите си в Украйна и ще увеличи
Коментари Харесай

Владимир Путин: Русия ще изпълни задачите си в Украйна и ще увеличи военния си потенциал

Русия ще извърши дилемите си в Украйна и ще усили военния си капацитет, съобщи президентът Владимир Путин на разширено съвещание на колегиума на съветското министерство на защитата, предават съветски медии. Стопанинът на Кремъл назова герои съветските бойци.

 

Той акцентира, че няма никакви ограничавания за финансирането на армията - въоръжените сили ще получат всичко, което им е належащо за акцията в Украйна.

 

Путин добави, че Русия би трябвало да обърне особено внимание на значимото значение на дроновете в спора. Президентът посочи, че хиперзвуковата съветска ракета " Сармат " – известна и като " Сатана II ", ще бъде подготвена за разполагане в близко бъдеще.

 

Президентът заръча на Министерството на защитата и на генералния щаб на Въоръжените сили на Русия да проучват опита и тактиката на страните от НАТО и да ги включат в програмата за образование на съветската войска.

 

Президентът също по този начин акцентира, че съветските елементи са получили " голям военен опит в хода на спецоперацията ".

Според него опита от специфичната военна интервенция в Украйна (както в Русия се назовава войната там - б.а.), а също по този начин и практиката в Сирия, би трябвало да станат основа за съществено рационализиране на бойните умения, включително да бъдат употребявани за подготовка и осъществяване на учения и тренировки на всички равнища.

Офицерите и сержантите, показали се по време на специфичната военна интервенция, предпочитано би трябвало да се издигат на по-високи командни длъжности, да бъдат кадрови запас при постъпването във военни вузове, в това число и в академията на Генералния щаб, акцентира съветският президент.

  

Превод и редакция Епицентър.бг

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР