Русия ще гледа на западните изтребители F-16, изпратени в Украйна,

...
Русия ще гледа на западните изтребители F-16, изпратени в Украйна,
Коментари Харесай

Лавров: Изпратени от Запада F-16 в Украйна ще бъдат възприемани като ядрена заплаха

" Русия ще гледа на западните изтребители F-16, изпратени в Украйна, като на " нуклеарна " опасност поради способността им да носят атомни оръжия ", съобщи външният министър Сергей Лавров.

Модерните бойни самолети са на напред във времето в настояванията на Киев за военна помощ от западните му съдружници, до момента в който се бори против настъплението на Русия.

Лавров приказва за проекта на Съединени американски щати да трансферират на Украйна самолети F-16, макар че Вашингтон не е дал зелена светлина на никоя страна да ги достави, осведоми Агенция Франс Прес.

" Русия не може да пренебрегне способността на тези самолети да носят нуклеарни оръжия. Никакви уверения няма да оказват помощ тук ", съобщи Лавров, представен от съветското външно министерство. " В хода на бойните дейности нашите военнослужещи няма да се занимават с това дали всеки съответен аероплан от този вид е оборудван за доставка на нуклеарно оръжие или не. Самият факт, че украинските въоръжени сили разполагат с такива системи, ще преглеждаме като опасност от страна на Запада в нуклеарната сфера ".

Нидерландия и Дания управляват проекта за образование на украинските водачи за потребление на създадените в Съединени американски щати самолети като част от коалиция от 11 страни. Програмата ще стартира в Дания през август, откакто Съединените щати позволиха този ход.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР