Русия ще бъде принудена да предприеме контрамерки в отговор на

...
Русия ще бъде принудена да предприеме контрамерки в отговор на
Коментари Харесай

Песков: Използването от Украйна на касетъчни боеприпаси принуждава Русия да предприеме контрамерки

Русия ще бъде принудена да предприеме контрамерки в отговор на потреблението от Украйна на касетъчни муниции. Това сподели пред публицисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, само че не посочи какви ответни дейности ще бъдат, оповестяват съветски медии.

„ Разбира се, вероятното потребление на този тип муниции трансформира обстановката и, несъмнено, принуждава Русия да предприеме избрани контрамерки “, сподели представителят на Кремъл.

По думите му, извънредно право на Министерството на защитата е да реши какви тъкмо да бъдат тези противопоставяния.

По-рано оперативните служби на Запорожка област оповестиха, че въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са обстреляли град Токмак в региона с касетъчни муниции.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че в случай че Съединените щати доставят касетъчни муниции на Украйна, съветските сили ще бъдат принудени да употребяват сходни оръжия против въоръжените сили на Украйна. Той също по този начин добави, че Русия се е въздържала от потребление на касетъчни муниции по време на специфичната интервенция, осъзнавайки опасността, която те съставляват за цивилното население. Според Шойгу доставката на този вид муниции от американците ще удължи спора.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев съобщи, че Русия би трябвало да употребява своя боеприпас от касетъчни муниции след обстрела на Токмок.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР