Русия се възползва от трайния недостиг на противовъздушна отбрана в

...
Русия се възползва от трайния недостиг на противовъздушна отбрана в
Коментари Харесай

Заради руските обстрели: В Харков изпитват проблеми с електрозахранването

Русия се възползва от трайния дефицит на противовъздушна защита в Харков, втория по величина град в Украйна, с цел да унищожи енергийната му инфраструктура, да тероризира жителите му и тези в селските региони. Според властите в региона близо 200 000 поданици на града са постоянно без ток, а 50% от изпитват постоянни прекъсвания вследствие на засилената въздушна акция на Москва, почнала в края на март.

 
Постоянно има въздушни набези. Всеки ден чуваме ракети или дронове по какъв начин се взривяват. Страшно е.
Олга Безбородова

Докато енергетиците се мъчат да задоволят потребностите от електрическа енергия преди настъпването на зимата, Русия продължава да пуска смъртоносни бомби от въздуха, с цел да прогони от ден на ден поданици и да направи общините им нежизнеспособни. Това е обезпокоително развиване, за което някои публични лица и анализатори предизвестяват, че е в съгласие изпитание на Москва да сътвори условия за лятна атака за завладяване на града.

 
Всъщност всички предприятия за произвеждане на електрическа енергия в района са или развалени, или унищожени, не е останало нито едно. Ето за какво се постанова да получаваме електрическа енергия посредством пренос от прилежащи области, райони. И надлежно мрежите са доста претрупани.
Олех Синехубов, губернатор на Харковска област

Постоянните спирания на електрозахранването се отразяват и на бизнеса на хората. Олег Хромов, който е притежател на бар, споделя, че множеството му уреди са спрели да работят. Той прибавя, че тази обстановка в допълнение утежнява финансовото му състояние и може да го принуди да освободи личния състав си.

 
Това е безусловно непредсказуем развой. Всичко може да се промени в границите на няколко минути.
Олег Хромов, собственик на бар " Протагонист "

Ситуацията в Харков показва критичното положение, в което се намира Киев на този етап от войната на Украйна против съветската инвазия. Според експерти Москва ще продължи да изтощава силите на украинската опозиция, до момента в който тя не се пречупи. Единственият вид съгласно тях е страната да получи необходимата помощ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР