Русия се въздържа от използването на касетъчни боеприпаси, но ще

...
Русия се въздържа от използването на касетъчни боеприпаси, но ще
Коментари Харесай

Шойгу: Русия също ще използва касетъчни бомби в Украйна

Русия се въздържа от потреблението на касетъчни муниции, само че ще употребява такива снаряди като ответна мярка против доставките за Украйна, съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу, представен от Интерфакс, съобщи Българска телеграфна агенция и OFFnews.bg.

Според Киев Русия към този момент употребява такива бомби.

" Нито ние, нито американците, нито Киев сме се включили към Конвенцията за касетъчните муниции. В същото време Русия, осъзнавайки опасността, която сходни муниции съставляват за цивилното население, се е въздържала и се въздържа от потреблението им при специфични интервенции ", съобщи министърът, само че пропусна да означи, че страната му към този момент употребява такива муниции в Украйна.

По думите на Шойгу ако Съединени американски щати доставят касетъчни муниции на Украйна, съветските въоръжени сили ще бъдат принудени да употребяват сходни средства за заличаване против ВСУ.

" Трябва да се означи, че Русия разполага с касетъчни муниции на въоръжение. Те са доста по-ефективни от американските, номенклатурата им е по-широка и разнообразна ", отбелязва министърът.

По данни на Пентагона обаче техните модели имат % на нередовност от 2,35%, до момента в който за съветските се твърди, че този % е 40.

Шойгу сподели още, че сега командването на Обединената група войски в региона на " специфичната военна интервенция " подхваща " спомагателни организационни и механически ограничения за отбрана на персоналния състав и техниката от разрушителните детайли на касетъчните муниции ".

Според него доставката на касетъчни муниции на Киев ще докара до удължение на спора.

" Целият свят към този момент видя, че те потвърдиха предаването на касетъчни муниции. Те го оправдават по разнообразни способи. Казват, че като се вземе поради фактът, че стандартните муниции от диаметър 155 в действителност са свършили, тъй че в този момент досега, в който се разгърне тяхното произвеждане, са решили да се покрият с тези касетъчни муниции ", разгласи още съветският министър на защитата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР