Русия се опитва да засекрети гласуването в Общото събрание на

...
Русия се опитва да засекрети гласуването в Общото събрание на
Коментари Харесай

Русия иска да скрие вота на над 190 държави в ООН при осъждането на псевдореферендумите ѝ

Русия се пробва да засекрети гласуването в Общото заседание на Организация на обединените нации, което беше свикано за наказание на незаконното анексиране на 4 украински територии от Москва.

Reuters оповестява, че съветската делегация в Организация на обединените нации лобира за осъществяване на скрито, вместо очевидно гласоподаване по точката, която ще се преглежда на събранието през идната седмица.

Украйна и западните ѝ съдружници осъдиха псевдореферендумите в Донецк, Луганск, Херсон и Запорожието като незаконни и насилствени.

Руският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя е написал писмо, в което споделя, че планът за обща позиция на организацията е " очевидно политизирано и провокативно деяние, целящо да задълбочи разделянето в Общото заседание и да сътвори още по-голяма отдалеченост сред членовете му ".

Тайният избор, съгласно него, бил нужен на страните, за които " може да стане доста мъчно, в случай че изразят позициите си обществено ".

Ако предлагането за скришен избор се сложи на гласоподаване - то ще би трябвало да бъде обществено, т.е. още веднъж ще стане ясно кой би заел страната на Русия и кой не.

Посланикът на Европейски Съюз в Организация на обединените нации Олоф Скоог упорства организацията да заеме ясна позиция след съветските референдуми.

" Ако интернационалната общественост не реагира, може да има изказвания, че никой не обръща внимание - това ще е карт бланш за други страни, които може да постъпят по същия метод или да дадат самопризнание за това, което Русия извърши ", споделя той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР