Русия се опитва да вербува бивши афганистански командоси за войната

...
Русия се опитва да вербува бивши афганистански командоси за войната
Коментари Харесай

Форин полиси: Русия вербува бивши афганистански командоси за Украйна

Русия се пробва да вербува някогашни афганистански командоси за войната в Украйна. Това пише американското списание " Форин полиси ", базирайки се на свои източници.

Според медията някогашни членове на Commando Corps, най-боеспособната част от афганистанската национална войска, подготвени от американски и английски инструктори, са изкушавани от Русия с щедри награди да се включат във войната срещу Украйна.

Не е известно от чие име работят вербовчиците, само че източниците на списанието допускат, че частната военна компания  " Вагнер " стои зад самодейността. Според един от събеседниците на списанието, 35-годишен някогашен командос капитан е оказал помощ на няколко някогашни сътрудници да се свържат с вербовчик, който им е уредил полет до Техеран, откъдето пък са отлетели за Русия.

В Афганистан може сега да се намират сред 20 000 и 30 000 някогашни командоси, които не са съумели да се изтеглят в западните страни. Много от тях са принудени да се крият от талибаните. Не всички от тях са подготвени да се бият на страната на Русия, която считат за зложелател, само че, както споделят източниците на изданието, отчайващата обстановка, в която се намират, може да принуди няколко хиляди души да подхващат сходна стъпка.

" Форин полиси " акцентира, че афганистанските военни, изоставени от западните си сътрудници след напускането на близкоизточната страна през август 2021 година, биха могли да станат естествени съдружници на Украйна, в случай че им се предостави такава опция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР