Русия се опитва да върне сферите на влияние от времето

...
Русия се опитва да върне сферите на влияние от времето
Коментари Харесай

Генчовска: Руските предложения, които нарушават международния ред, няма да са обект на дискусии

" Русия се пробва да върне сферите на въздействие от времето на Студената война ".

Това съобщи външният министър Теодора Генчовска, представена от Епицентър, по време на изключителното съвещание на Народното събрание, свикано поради напрежението сред НАТО и Русия.

Тя акцентира, че България дава превес на дипломатическите старания за намиране на излаз от рецесията, само че и бе безапелационна, че при утежняване на обстановката, страната ни е подготвена да отговори по съдбоносен метод.

„ Опитите на Русия да реалокира фокуса на публичното внимание на спора върху Украйна свидетелстват за селективен тесногръд метод на съветската страна във връзка с евроатлантическата сигурност “, уточни Генчовска.

Според нея кардиналните разлики сред НАТО и Русия са се удостоверили за следващ път.

„ Положителен знак е самото възобновяване на разговора и дискутирането на въпроса всъщност. Категорично беше отхвърлена съветската концепция за сфери на въздействие “, уточни тя.

Генчовска прикани за спокойно решение на рецесията на основата на цялостното осъществяване на Минските съглашения.

„ На фона на съветските нападателни дейности, е значима солидарността на съдружниците в НАТО и отбраната на фундаменталните полезности, върху които се гради европейската сигурност “, съобщи външният министър.

По думите ѝ НАТО остава основополагащ политико-военен съюз за гарантиране на националната сигурност на България.

Генчовска открои потребността от възобновяване на полемиките в границите на Съвета НАТО - Русия в посока понижаване на риска от боен спор и разоръжаване.

„ Руските оферти, които нарушават интернационалния ред, няма да са обект на полемики. Предстои да забележим дали ще желаят градивен разговор “, уточни тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР