Русия се опитва да привлече 400 000 доброволци в армията,

...
Русия се опитва да привлече 400 000 доброволци в армията,
Коментари Харесай

Търсят се 400 000 доброволци за Украйна - ще успее ли Шойгу да ги събере?

Русия се пробва да притегли 400 000 доброволци в армията, с цел да избегне нова вълна на готовност и напрежение в обществото по отношение на това.

Това декларира в днешния си отчет за развиването на войната в Европа английското военно разузнаване, написа. Според разузнаването съветското министерство на защитата е почнало дейна пропагандна акция по малкия екран, в обществените мрежи и посредством пропаганда навън. Тези материали молят към " мъжката горделивост " на евентуалните доброволци.

Наскоро оповестен видеоклип на Министерството на защитата се разисква интензивно в обществените мрежи. В него се демонстрира по какъв начин руснаци работят като охранители на магазини, таксиметрови водачи или фитнес инструктори, вместо да отидат на фронта. Клипът приключва с надпис " Ти си мъж. Бъди мъж " на фона на мъже във военни униформи с картечници и букви Z на ръкавите.

Британското разузнаване стига до извода, че откакто ЧВК " Вагнер " приключва акцията си за набиране на пандизчии, частната военна компания би трябвало да се конкурира и с формалната войска, само че за стеснен брой мъже на подобаваща възраст за военна работа.

След стартирането на акция за частична готовност през септември, която накара десетки хиляди руснаци да избягат от страната, с цел да не бъдат изпратена на фронта, управляващите омаловажават опцията за втора вълна на готовност - макар хода за въвеждане на електронни повиквателни - и вместо това се пробват да наемат доброволци.

" Малко евентуално е рекламната акция да помогне за постигането на задачата на Министерството на защитата от 400 000 доброволци " - счита английското разузнаване.

Според него " управляващите съвсем несъмнено се пробват да отсрочат новата открита готовност за допустимо най-дълго време, с цел да сведат до най-малко протестните настроения ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР