Русия се опитва да отвърне на санкциите, които САЩ налага

...
Русия се опитва да отвърне на санкциите, които САЩ налага
Коментари Харесай

Русия спира износа на ракетни двигатели към САЩ, отказва се от “Международната космическа станция” след 2020 година!!!

Русия се пробва да отвърне на глобите, които Съединени американски щати постанова по отношение на рецесията в Украйна. По последна информация Москва ще спре износа на съветски ракетни мотори към Съединени американски щати и също така Роскосмос ще се откаже от употребата на “Международната галактическа станция ” след 2020 година.

Доскоро страните-участнички в плана “Международна галактическа станция ” се съгласиха, че употребата й би трябвало да продължи най-малко до 2024 година, само че явно към този момент Русия не счита по този начин.

 Korean Peninsula

На фотографията – безоблачен панел от “Международната галактическа станция ” и Корейският полуостров, забелязан от космоса. Credit: NASA

“След 2020 година Русия ще концентрира своите средства върху по-перспективни галактически планове, а не за МКС ”, заяви вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин. Той разясни, че съдействието сред Русия и Съединени американски щати е подписано до 2024 година, само че Русия не се нуждае от толкоз дългогодишно продължение на този план.

“Интересът към “Международната галактическа станция ” е понижен, тъй като това, което вършим, е да повтаряме едни и същи опити в продължение на доста години ”, счита основният редактор на списание “Новости-космонавтики ” Игор Маринин. “Станцията към този момент не ни е нужна, ние сме усвоили галактическите полети, продължаващи година, както и продължаващи година и половина, всичко това към този момент сме го създали. Американците и европейците вървят по нашия път,  организират опитите, които сме създали още на “Салют ” и “Мир ”, на нашите  галактически станции ”.

Според Маринин Русия би трябвало да се откаже от голямата и скъпа “Международна галактическа станция ” до 2020 година и да хвърли всички старания и средства за усвоението на Луната, което да докара до първо стъпване на руснак на нейната повърхнина през 2030 година.

Освен това Русия ще забрани износа на ракетни мотори RD-180. Тези мотори се употребяват в Съединени американски щати за първите степени на ракети “Атлас 5 ”. Проблемът е, че както шпионски спътници, по този начин и научни галактически апарати като марсохода “Кюриосити ” са били изстрелвани с ракети “Атлас 5 ”, които употребяват съветски мотори. Американската галактическа стратегия е към момента прекомерно подвластна от съветската галактическа техника.

Вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин оповестява, че защото няма гаранции, че моторите ще се употребяват само и единствено за цивилен полети, а не и за военни, няма по какъв начин страната да продължи да изнася въпросните мотори към Съединени американски щати.

В допълнение Русия счита и да приключи работата на всички американски GPS станции, които се намират на съветска територия, тъй като Вашингтон не се съгласява съветски станции, работещи с различната навигационна система GLONASS, да се намират на територията на Съединени американски щати.

Източници: Universetoday, Novosti Kosmonavtiki, Register

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР