Русия се опитва да накара Украйна да започне нови преговори,

...
Русия се опитва да накара Украйна да започне нови преговори,
Коментари Харесай

Подоляк: Русия иска преговори, за да спечели време за нова атака

" Русия се пробва да накара Украйна да стартира нови договаряния, с цел да завоюва време за прегрупиране и да стартира нова атака ", съобщи консултант на президента на Украйна Михайло Подоляк в изявление за Агенция Франс Прес.

От седмици насам Кремъл " се пробва да убеди Украйна да стартира договаряния ", съобщи Михайло Подоляк, до момента в който шестият месец на войната наближава своя край.

По време на тези договаряния Москва желае да " замрази спора, като резервира статуквото в окупираните украински територии ", добави той.

Русия " изпраща предложенията си посредством разнообразни медиатори ", сподели той, без да ги посочва, защото сега Киев няма политически контакти с Русия.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който се срещна с съветския водач Владимир Путин при започване на август, на няколко пъти съобщи, че е подготвен да работи като медиатор.

В петък Ердоган посети Украйна за първи път от шест месеца насам.

Позицията на Украйна беше, че в действителност Москва не желае съществени мирни договаряния, сподели Подоляк. Вместо това, сподели той, те се пробват да получат " оперативна пауза за своята войска ", преди да стартират нова атака.

Киев отхвърля всяко решение, реализирано посредством договаряния, за украинските територии под съветска окупация. Той желае да си върне тези територии, както и териториите, държани от съветските сепаратисти на изток - и Крим, който Русия анексира през 2014 година

" Всички други сюжети... съставляват единствено рискова оперативна пауза преди нов кръг на войната ", сподели Подоляк.

" Украинците ще се съпротивляват толкоз дълго, колкото е належащо ", добави той.

" Това е екзистенциална война, ние нямаме друго решение. Да се откажем от битката значи освен заличаване на украинската страна, само че и на всички нейни цивилни жители ".

Първите договаряния сред двете страни в първите седмици на войната не доведоха до съответни резултати. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР