Русия се опитва да извърши мащабна атака на широк фронт

...
Русия се опитва да извърши мащабна атака на широк фронт
Коментари Харесай

Русия опитва атака на широк фронт, ракетни обстрели в районите на Харков и Днепропетровск -

Русия се пробва да извърши огромна офанзива на необятен фронт в Украйна, а с ракети са обстреляни обитаеми места в регионите на Харков и Днепропетровск. Днепропетровска област още веднъж е подложена на обстрел от страна на градове и урагани. Двама души бяха ранени вследствие на вражеските удари в Марханец, заяви в Телеграм ръководителят на Днепропетровската регионална военна администрация Валентин Резниченко. " Една нощ с една паника и четири обстрела. Отново беше горещо в два региона - Никопол и Кривой Рог (родният град на президента Зеленски бел. ред). Руската войска изпрати 60 снаряда от Град в региона на Никопол. Двама души са ранени в Марганец. 64-годишен мъж с рани е в болница. В града са развалени близо 50 частни къщи, няколко автомобила и автобусна спирка. Обстрелът е засегнал газопровод и електрическа мрежа. Няколко хиляди поданици на Марган са без ток. На обекта работят електротехници. В община Червеногривко няма жертви или вреди ", заяви той.

На 7 август сутринта окупаторите обстрелват с ракети два харковски региона, заяви кметът на Харков Игор Терехов, също в Телеграм. " Около 04:40 ч. Харков още веднъж беше обстрелван. Поредица от детонации. По предварителни данни са обстрелвани Новобаварски и Немишлянски регион. Те бяха обстрелвани с ракети ", оповестява той. Информацията за жертвите и разрушенията се прецизира.

На 6 август 2022 година съветските окупатори се пробват да пробият защитата на украинските сили по направленията Спартак - Авдеевка, Веселое - Пески и редица други обитаеми места, само че украинските бойци им нанасят обилни загуби и ги отблъскват, съгласно данните на украинското военно командване.

" Във Волинското и Полеското направление обстановката не се трансформира. Заплахата от противников ракетни и въздушни удари от територията и въздушното пространство на Беларус продължаваше да съществува.

В Северското направление врагът извърши артилерийски офанзиви край Янжуловка, Николаевка и Железния мост в Черниговска област, както и край Нова Хута в Сумска област ", написа във военната сводка. 

Русия не организира дейни настъпателни интервенции по посока на Харков. Тя употребява артилерия с оръдия и ракети, с цел да обстрелва регионите на Прудянка, Дуванка, Золочив и още 27 обитаеми места. Нанесени са въздушни удари наоколо до Верхняя Салтов, Лебяжие и Хусаровка.

Бойните дейности в Донецк

В направление Славянск Русия води огън от стволна и ракетна артилерия. Някои противников елементи се пробваха да се придвижат до западните околности на Богородичное, само че не съумяха и се отдръпнаха, оповестяват украинските военни. 



По посока на Краматорск не са подхванати настъпателни дейности. Руската арми стреля с танкове и артилерия край Северск, Серебрянка, Верхнекаменское, Дроновка, Донецкое, Григоровка, Резниковка, Николаевка, Спирний, Звановка, Пережное, Калеников, Долина и Вемка.

По посока на Бахмут противников обстрел е регистриран наоколо до Бахмут, Соледар, Зайцеве, Яковлевка, Кодема, Юриевка, Бахмутски, Берестовей, Покровски и Иванград. Освен това съветската щурмова и армейска авиация нанесе удари край Зайцево, Соледар, Бахмут, Берейстово и Яковлевка.

Ето и останалата част от сводката за денонощието: 

" С щурмови дейности окупаторите се пробваха да подобрят тактическата обстановка по направленията Стряповка - Бахмутское, Покровское - Соледар, Покровское - Бахмут, Владимировка - Яковлевка, Возрождение - Вершина, Покровское - Вершина. Във всички тези посоки врагът получи съдбоносен отговор от украинските бойци и се отдръпна.

По посока на Авдийвка вражеската стволна и ракетна артилерия обстрелва регионите на Авдийвка, Пески, Ниталови, Невелски и Ню Йорк. Атакуващите самолети на окупатора оперират край Ню Йорк, Красногоровка, Писки и Маринка.

С настъпателни дейности съветските нашественици се пробваха да пробият защитата на нашите войски по направленията Спартак - Авдеевка, Веселое - Пески, Новоселовка II, Красногоровка, Александровка - Маринка, Кириловка - Павловка и Пречистовка - Новомайорское. Украинските бойци нанесоха обилни загуби на врага и го отблъснаха.

В направленията Новопавловск и Запорожие врагът обстрелва регионите на Новомихайловка, Шевченко, Велика Новоселска, Запорожие, Железнодорожное, Новоданиловка, Зелено поле и Чаривне. Въздушни удари бяха нанесени в регионите на селищата Темировка, Мале Щербаки, Новоандреевка, Свободно поле, Новоселка, Угледар, Павловка и Пречистовка.

Окупаторите ангажираха армейската авиация за нанасяне на удари в региона на Андреевка; интензивно въздушно разузнаване на региона от безпилотни летателни апарати. "  

Четири носителя на крилати ракети с морско базиране са в подготвеност в Черно море.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР