Русия се е сдобила със стотици ирански безпилотни самолети, които

...
Русия се е сдобила със стотици ирански безпилотни самолети, които
Коментари Харесай

Русия е получила стотици ирански дронове според западни служби

Русия се е сдобила със стотици ирански безпилотни самолети, които могат да бъдат употребявани във войната против Украйна, макар предизвестията на Съединени американски щати към Техеран да не ги изпраща, съобщи " Асошиейтед прес ", базирайки се на чиновници от западното разузнаване.

Не е ясно дали Русия е почнала да употребява безпилотните самолети против украински цели, само че наподобява, че те са в бойна подготвеност и подготвени за приложимост, обявиха чиновниците, говорили при изискване за анонимност, с цел да обсъдят поверителни разследващи данни.

Предполагаемата доставка е следващият знак за това, което, наподобява, е все по-тясното военно съдействие сред дългогодишните съдружници, отбелязва АП. Тя също по този начин акцентира предизвестията на критиците на продължаващите договаряния за обновяване на нуклеарното съглашение с Иран от 2015 година, от което Съединените щати се отдръпнаха през 2018 година. Преговорите за връщане на Иран и Съединени американски щати към договорката, което би предоставило на Иран облекчение на глобите в размер на милиарди долари в подмяна на ограничение на нуклеарната му стратегия, се придвижват напред.

Противниците на договорката настояват, че повдигането на глобите против Техеран може да даде опция на Русия да ускори военните си старания в Украйна и да заобиколи глобите, наложени след нашествието през февруари, като стартира да прекарва нефт и други артикули през Иран.

Изправена пред стопански наказания и ограничавания във веригите си за доставки поради своята нашествието в Украйна, Русия от ден на ден се обръща към Иран като основен сътрудник и снабдител на оръжия, показва АП. Миналия месец Белият дом за първи път обществено предизвести, че Иран възнамерява да достави на Москва " стотици " въоръжени безпилотни самолети. Няколко дни по-късно той съобщи, че съветски публични лица са посетили Иран на два пъти, с цел да договорят прехвърлянето.

В свое изявление предишния месец външният министър на Иран Хосейн Амир Абдолахиан съобщи, че Техеран има " разнообразни типове съдействие с Русия, в това число в бранша на защитата ". " Но ние няма да оказваме помощ на нито една от страните, участващи в тази война, тъй като считаме, че тя (войната) би трябвало да бъде спряна ", добави той.

Мисията на Иран в Организация на обединените нации към този момент не е дала отговор на молба за коментар на информацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР