Русия се е договорила със Саудитска Арабия да удължи с

...
Русия се е договорила със Саудитска Арабия да удължи с
Коментари Харесай

Русия и Саудитска Арабия продължават петролната сделка

Русия се е договорила със Саудитска Арабия да удължи с 6 до 9 месеца съглашението с ОПЕК за ограничение на добива на нефт, сподели съветският президент Владимир Путин след диалог със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, съобщи Reuters.
Двамата разговаряха в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Осака. Путин посочи, че съглашението, което се очакваше да изтече на следващия ден, ще бъде удължено в актуалната си форма и в същите размери.
Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните сътрудници (ОПЕК+) се среща на 1 и 2 юли, с цел да дискутира договорката, която включва понижаване на добива на нефт с 1,2 млн. барела дневно. Съединени американски щати не вземат участие в пакта.
" Ще подкрепим удължаването ", сподели Путин, наблягайки, че поддръжката ще е от Русия и от Саудитска Арабия. " Що се касае до интервала на удължаването, към момента би трябвало да решим дали ще бъде 6 или 9 месеца. Може би ще бъде 9 месеца ", добави той.
Удължаване с 9 месеца ще значи, че договорката ще изтече през март 2020 година Ако Иран също поддържа ангажимента, то това значи, че идната среща на ОПЕК+ ще протече безпрепятствено.
През декември ОПЕК и съдружниците ѝ, измежду които Русия, се споразумяха да понижат петролния рандеман общо с 1,2 млн. барела дневно, с цел да поддържат цените на международния пазар. Мярката влезе в действие на 1 януари за 6 месеца. След основаването на обединяването ОПЕК плюс през 2017 година цените на петрола се усилиха над два пъти с помощта на поредност съкращения на добива и през днешния ден черното злато се търгува за към 60 $ за барел.
Кирил Дмитриев, изпълнителният шеф на съветския Фонд за директни вложения, който оказа помощ за създаването на договорката ОПЕК-Русия, сподели, че този пакт към този момент е донесъл на Русия над 7 трлн. рубли (110 милиарда долара).
По думите му стратегическото партньорство с ОПЕК плюс е довело до стабилизиране на петролните пазари и е разрешило по едно и също време съкращаване и увеличение на продукцията според от изискванията на търсене на пазара, което е асъдействало за предсказуемостта и растежа на вложенията в бранша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР