Русия, Сърбия и Беларус започнаха международни тактически военни учения Славянско

...
Русия, Сърбия и Беларус започнаха международни тактически военни учения Славянско
Коментари Харесай

Русия, Сърбия и Беларус с военни учения до Белград

Русия, Сърбия и Беларус започнаха интернационалните тактически военни учения " Славянско приятелство ", оповестяват медии.

Тази година годишните тристранни военни игри се организират в град Панчево , на 15 километра североизточно от столицата Белград, от 14 до 27 юни. Целта е усилване на партньорството сред участващите страни в антитерористични интервенции.

В тях вземат участие 600 военнослужещи от трите страни (повече от 200 от Русия, 300 от Сърбия и към 60 от Беларус), както и 50 единици бойна техника и транспортни самолети Ил-76.

В петък беше проведен церемониал с военнослужещите и военната техника, както и гала по издигането на знамената на участващите страни. Ученията ще се проведат на разнообразни полигони.

Кулминацията на игрите е на 24 юни на летище " Ковин " на към 50 километра от столицата Белград. Русия е изпратила 200 парашутисти и техника от дивизия, основана в северозападната Псковска област.

Игрите се провеждат за пети път . През 2015 и 2018 година се организираха в Русия, през 2016 година в Сърбия и 2017 година в Беларус.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР